Έρευνα

Έρευνα

Ο τελικός στόχος του EU-CONEXUS είναι να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα της Ευφυούς Αειφόρου Διαχείρισης της Αστικής Παράκτιας Ζώνης, με προοπτική επέκτασης πέρα ​​από το μέγεθος της ιδρυτικής κοινοπραξίας.

Τα συνεργαζόμενα ιδρύματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου θα δημιουργήσουν ένα διεπιστημονικό, πολυεπιστημονικό και διατομεακό πρόγραμμα διδασκαλίας και έρευνας σε στενή σχέση με το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες των σχετικών βιομηχανιών, να υποστηρίξουν την περιφερειακή καινοτομία και ανάπτυξη και προώθηση μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας των φοιτητών τους.

 

Τέσσερα κοινά ερευνητικά ινστιτούτα (JRI)

  1. Life Sciences and Biotechnology Institute - LSBI
  2. Environmental Sciences and Biodiversity Institute - ESBI
  3. Coastal Engineering Institute - CEI
  4. Social, Culture and Human Sciences Institute - SCHSI

Ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες, τα κοινά ινστιτούτα ΕU-CONEXUS και οι ερευνητικές ομάδες αντιπροσωπεύουν ένα πολυπολιτισμικό, πολύγλωσσο και πολυτομεακό περιβάλλον για τη διεξαγωγή εξαιρετικών ερευνητικών και καινοτόμων έργων.

 

Κοινά ερευνητικά πρωτόκολλα

Προκειμένου να αναπτύξουμε τον Κοινό μας Ερευνητικό Χώρο, οι εταίροι του ΕU-CONEXUS έχουν αρχίσει να εναρμονίζουν τα ερευνητικά τους πρωτόκολλα και διαδικασίες. Ως αποτέλεσμα, Πολυγλωσσικά Εργαστηριακά Εγχειρίδια (MLMs) δημιουργούνται από το EU-CONEXUS.

 

Κοινά ερευνητικά έργα

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική μεταφορά γνώσεων και η διάδοση των κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, τα Κοινά Ερευνητικά Ινστιτούτα διοργανώνουν κοινές ακαδημαϊκές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων, διασκέψεων κ.λπ., ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

Τα κοινά ερευνητικά ινστιτούτα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από τον κοινό προϋπολογισμό ΕU‐CONEXUS, για την ανάπτυξη έργων συνεργασίας που θα υποβληθούν σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων. Για να είναι επιλέξιμη η χρηματοδότηση, χρειάζεται να συμμετέχουν τουλάχιστον τρία από τα ιδρύματα εταίρους του ΕU‐CONEXUS.

 

Ταμείο Ανάπτυξης Έργων

Το EU-CONEXUS, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της  Αστικής Παράκτιας Ζώνης, διαχειρίζεται  παγκόσμιες και τοπικές προκλήσεις αντιμετωπίζοντας παράκτιες περιβαλλοντικές, τεχνικές, οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες.

Ο Κοινός Χώρος Έρευνας EU-CONEXUS συγκεντρώνει ερευνητές και φοιτητές από τα διάφορα ιδρύματα εταίρους γύρω από κοινούς τομείς ενδιαφέροντος: Επιστήμες της Ζωής και Bιοτεχνολογία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες και Βιοποικιλότητα, Παράκτια Μηχανική-Θαλάσσια Περιβαλλοντική Υδραυλική, Κοινωνικές, Πολιτιστικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Μία από τις προθέσεις του EU-CONEXUS είναι να υποστηρίξει την υλοποίηση κοινών ερευνητικών έργων στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων συνεργατικών έργων, δημιουργώντας ένα Ταμείο Ανάπτυξης Έργων.

Στο Ταμείο Ανάπτυξης Έργων, ερευνητές από πανεπιστήμια εταίρους του EU-CONEXUS μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση προκειμένου να αναπτύξουν συνεργατικά έργα έρευνας και καινοτομίας.

Το Ταμείο Ανάπτυξης Έργων θα αυξήσει τη συμμετοχή των εταίρων του ΕU-CONEXUS σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έρευνας και καινοτομίας (όπως Belmont Forum, H2020, ERA-NEΤ, Interreg) με ευρωπαϊκή ή διεθνή διάσταση.

Τα πανεπιστήμια εταίροι EU-CONEXUS ξεκινούν τις προσκλήσεις κινητικότητας του ερευνητικού προσωπικού τους

Προκειμένου να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του Κοινού Χώρου Έρευνας ΕU-CONEXUS, τα έξι πανεπιστήμια εταίροι του EU-CONEXUS έχουν ξεκινήσει πρόσκληση για κινητικότητα ερευνητικού προσωπικού μεταξύ της συμμαχίας.

Κάθε Πανεπιστήμιο ανοίγει την ευκαιρία για το ερευνητικό του προσωπικό (Ερευνητές / Καθηγητές, διδακτορικούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό για έρευνα) να επισκεφθούν άλλο συνεργάτη ή συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο, τις ερευνητικές μονάδες / εργαστήρια του ή να συμμετάσχουν σε ερευνητικό συνέδριο in-situ. Τα έργα αναμένεται να είναι συνεργατικά και να περιλαμβάνουν επισκέψεις στην ερευνητική υποδομή και μονάδες / ερευνητές από έναν ερευνητή του ιδρύματος υποδοχής (προσδιορίζεται στην αίτηση)

Ο στόχος είναι οι ερευνητές να συνεργαστούν, να εκπαιδευτούν σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα και διαδικασίες ή να ωθήσουν νέα κοινά ερευνητικά έργα στο θέμα της ευφυούς αειφόρου διαχείρισης της αστικής παράκτιας ζώνης.

Τα Πανεπιστήμια θα χρηματοδοτήσουν το κόστος κινητικότητας (ταξίδια, διαμονή) σύμφωνα με τους δικούς τους θεσμικούς κανόνες.

 

Research Hours

Στο πλαίσιο της Έρευνας, το EU-CONEXUS διοργανώνει τα Research hours μία φορά τον μήνα ως εκπαιδευτικές συνεδρίες για την υποβολή έργων ή για να συζητηθεί ένα ερευνητικό θέμα που αφορά ερευνητικές ομάδες της κοινοπραξίας. Αυτό θα διευκολύνει τη συνεργασία μας, οι ερευνητές θα αρχίσουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και η υποβολή κοινών έργων θα γίνει πιο αποτελεσματική.