Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια

Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια

Η κοινοπραξία αποτελείται από 6 πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Γ.Π.Α. Το Πανεπιστήμιο La Rochelle ηγείται της διαχείρισης έργου και κάθε εταίρος έχει θεμελιώδη καθήκοντα (WP)

Πανεπιστήμιο La Rochelle (Γαλλία)

Το La Rochelle συνδέεται με έρευνα & εκπαίδευση υψηλού επιπέδου με επίκεντρο την κοινωνική πρόκληση ενός ευφυούς και βιώσιμου αστικού παράκτιου περιβάλλοντος.

Ιστοσελίδα: www.univ-larochelle.fr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Marie Bouchegnies

 

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα)

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (AUA) προσφέρει υψηλού επιπέδου προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στη Γεωπονική Επιστήμη, και το όραμά του είναι να επιτύχει Εκπαιδευτική και Ερευνητική Αριστεία ώστε να κατακτήσει μια δυναμική θέση στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Ιστότοπος: https://www2.aua.gr/en

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βέρα Χαρίτου

 

Τεχνικό Πανεπιστήμιο Πολιτικών Μηχανικών Βουκουρέστι (Ρουμανία)

Έχοντας τις ρίζες του στο "School for Land Surveyors" και στο "The School of Bridges, Roads and Mines" που ιδρύθηκε στο Βουκουρέστι το 1818 και το 1867, αντίστοιχα, η πραγματική βασική δομή του UTCB ιδρύθηκε το 1948. Είναι το μοναδικό ρουμανικό πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην εκπαίδευση στην πολιτική μηχανική και στους συναφείς τομείς, έχοντας μακρά ιστορία επιτυχημένων συνεισφορών στην ρουμανική έρευνα και εκπαίδευση.

Ιστότοπος: www.utcb.ro/english

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Anca Margineanu

 

Πανεπιστήμιο Klaipeda (Λιθουανία)

Το Πανεπιστήμιο Klaipeda είναι ένα πολυεπιστημονικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένας εθνικός ηγέτης και ηγέτης της Βαλτικής περιοχής στον τομέα των θαλάσσιων επιστημών και σπουδών που ενσωματώνονται σε διεθνή ακαδημαϊκά δίκτυα, υποστηρικτές της πολιτιστικής κληρονομιάς και κέντρο δια βίου μάθησης.

Ιστότοπος: www.ku.lt/en

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Rima Mickevičienė

 

Πανεπιστήμιο Zadar (Κροατία)

Το Πανεπιστήμιο του Ζαντάρ είναι το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο Πανεπιστήμιο στη Δημοκρατία της Κροατίας, το οποίο περιλαμβάνει 25 πανεπιστημιακά τμήματα. Το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει ενεργά τη συμμετοχή των μονάδων του σε διεθνή ανταγωνιστικά προγράμματα, εισερχόμενη και εξερχόμενη κινητικότητα φοιτητών, κοινές σπουδές με ξένα πανεπιστήμια, επαφές και συναντήσεις με εγχώριους και ξένους εκπροσώπους των ακαδημαϊκών, πολιτικών και οικονομικών κοινοτήτων (διπλωμάτες, πρυτάνεις, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι θρησκευτικών ιδρυμάτων κ.λπ.)

Ιστοσελίδα: www.unizd.hr/eng

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Kata Barac

 

Συνεργάτης: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Waterford (WIT)

Το Waterford Institute of Technology (WIT) είναι ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκεται στην Ιρλανδία με περισσότερους από 10.000 φοιτητές. Το εύρος των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που διαθέτει είναι ευρύ και εξαιρετικό, από πιστοποιητικά τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως μεταδιδακτορικά προγράμματα που καλύπτουν τους τομείς των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής, της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Μηχανικής, της Αρχιτεκτονικής, των Επιχειρήσεων και της Διδασκαλίας.

Ιστότοπος: https://www.wit.ie/

 

Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο Rostock (RU)

Το Πανεπιστήμιο Rostock, ένα από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια στον κόσμο & θα μοιραστεί την εμπειρία του ως συντονιστής διεπιστημονικών πτυχίων, διεθνών μαθημάτων και κατάρτισης διδακτορικών φοιτητών

Ιστότοπος: https://www.uni-rostock.de/en/

 

Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο Frederick - FU

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί σε δύο Πανεπιστημιουπόλεις, την κύρια Πανεπιστημιούπολη στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου και την άλλη Πανεπιστημιούπολη στη Λεμεσό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη. Το Πανεπιστήμιο, απολαμβάνοντας σεβασμό και αναγνώριση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών στους τομείς της Επιστήμης της Μηχανικής, των Επιχειρήσεων, των Τεχνών, της Αρχιτεκτονικής, των ΜΜΕ, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Υγείας και της Εκπαίδευσης.

Ιστότοπος: https://www.frederick.ac.cy/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ΕΤΑΙΡΟΣ

ΧΩΡΑ

WORKPACKAGE

Πανεπιστήμιο La Rochelle (LRUniv)

Γαλλία

Διαχείριση του Έργου-WP1

Smart Campus-WP7

Universidad Católica de Valencia (UCV)

Ισπανία

Κοινά Προγράμματα Σπουδών και προσφορά για εκπαίδευση -WP2

Πανεπιστήμιο  του Zadar (UNIZD)

Κροατία

Συντονισμός κινητικότητας-WP3
Campus Life-WP6

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ)

Ελλάδα

Κοινή Έρευνα-WP4

 

Τεχνικό Πανεπιστήμιο Πολιτικών Μηχανικών Βουκουρέστι (UTCB)

Ρουμανία

Εξωτερικές και Διεθνείς Σχέσεις -WP5

Πανεπιστήμιο Klaipeda  (KU)

Λιθουανία

Διάδοση και βιωσιμότητα -WP8

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ

ΧΩΡΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Waterford (WIT)

Ιρλανδία

Εκπαίδευση– επικεντρωμένη σε μια συνεργατική, χωρίς αποκλεισμούς, ηθική καινοτόμο κοινότητα

Πανεπιστήμιο Rostock (UR)

Γερμανία

Το σύνθημα του Πανεπιστημίου  «Παράδοση και Καινοτομία» 

Πανεπιστήμιο Frederick

Κύπρος

Βοηθά τους φοιτητές να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

Ενημερωτικό Δελτίο ευρωπαϊκών πανεπιστημίων ιστοσελίδα EU_CONEXUS

European Universities FactsheetEU CONEXUS site