Συνέντευξη τύπου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 01 Μαρ 2021

Συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας του Επιμελητήριο Κυκλάδων με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου μέσω διαδικτύου, προκειμένου να ανακοινώσει την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, αφού ευχαρίστησε τους δύο Πρυτάνεις για την υποστήριξη στο έργο του Επιμελητηρίου και την άμεση ανταπόκρισή τους στον σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου εκπαιδευτικού κύκλου, παρουσίασε συνοπτικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης και αναβάθμισης που έχει υλοποιήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέχρι σήμερα, δίνοντας έμφαση τόσο στα υποχρεωτικά σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας, όσο και στα προγράμματα γενικότερου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος, τόνισε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του τρίτου αρχαιότερου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, να συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε μια θεσμική συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, προκειμένου και η ακαδημαϊκή κοινότητα με τις ερευνητικές δράσεις και πρωτοβουλίες της να συμβάλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των Κυκλάδων, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή, με πρωτεύοντα άξονα στρατηγικής την ενίσχυση του αγροδιατροφικού και του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τουρισμού. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως το μεγαλύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη νοτιοανατολική  Ευρώπη στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά και ως ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Conexus,  με έμφαση στην αειφόρο παράκτια ανάπτυξη, δεσμεύεται για την υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής αυτής συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Άγγελος Κότιος, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων για αυτή τη δυνατότητα συνεργασίας, αφού το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τα τμήματα Τουριστικών Σπουδών και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων βρίσκεται πιο κοντά στην οργανωτική δομή της περιοχής των Κυκλάδων. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο γεγονός ότι η γαλάζια οικονομία είναι στρατηγική επιδίωξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την οποία υπηρετεί με συνέπεια. Στη συνέχεια, ο Υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης ανακοίνωσε τις ενότητες των πρώτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα:

Με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

  • Πιστοποιημένα προϊόντα. Η σημασία των προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ στην τοπική ανάπτυξη.
  • Η σημασία των τοπικών γενετικών πόρων στην ανάπτυξη των νησιών.
  • Η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στις Κυκλάδες.
  • Ξερικές καλλιέργειες στα νησιά των Κυκλάδων.

Με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς:

  •  Η γνώση των νέων δεδομένων είναι η δύναμή μας για την προετοιμασία της φετινής    

σεζόν.

  • Μάρκετινγκ & Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ στις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό.
  • Στρατηγικό Μάνατζμεντ για Σύγχρονους Τουριστικούς Οργανισμούς στη μετά covid-19 εποχή.
  • Κοστολογικά Συστήματα & Διαχείριση Κόστους Επιχειρήσεων Τουρισμού και  Φιλοξενίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι η έναρξη του νέου εκπαιδευτικού κύκλου με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα ξεκινήσει με ένα δωρεάν εισαγωγικό webinar για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2021. Θα ακολουθήσει αντίστοιχο εισαγωγικό webinar που θα αφορά τον εκπαιδευτικό κύκλο με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το οποίο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ανακοινωθούν άμεσα στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων e-kyklades.gr/articles/education