Συνάντηση για την υπογραφή Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Νίτρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας και του ΓΠΑ

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 23 Δεκ 2019

Τη  Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Νίτρα (Slovak University of Agriculture-SUA) της Σλοβακικής Δημοκρατίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Αντιπρύτανης Στρατηγικής Ανάπτυξης κ. Drahoslav Lancaric του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Νίτρα, και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες που θα αναπτύξουν τα δύο Πανεπιστήμια στο πλαίσιο μιας ακαδημαϊκής συνεργασίας.

Με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στην Πρυτανεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία της Πρέσβειρας της Σλοβακικής Δημοκρατίας κ. Iveta Hricova. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Νικόλαος Δέρκας. Η εν λόγω συνεργασία θα θέσει τα θεμέλια για προοπτικές σύμπραξης των δύο Πανεπιστημίων, η οποία θα ενισχύσει και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο κλίμα και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος μαζί με τον Αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Δέρκα ξενάγησαν τους προσκεκλημένους στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου όπως το Γεωργικό Μουσείο, το Εργαστήριο Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας και τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης.

Συνημμένα: