Χορευτικές Ομάδες

Η Χορευτική Ομάδα παραδοσιακών χορών του Γ.Π.Α. ξεκίνησε το 2014 την πορεία της στα πολιτιστικά δρώμενα του Πανεπιστημίου μας. Βασικός σκοπός της είναι μέσα από την  εκμάθηση των παραδοσιακών χορών του τόπου μας να φέρει πιο κοντά διδάσκοντες, φοιτητές και εργαζόμενους.

Στο πρώτο έτος λειτουργία της, τα μαθήματα διδάσκονταν από 2 φοιτητές (Αλέξανδρος Μπάκος και  Φοίβος – Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος) που προσέφεραν οικιοθελώς και αμισθί τις υπηρεσίες του. Από το 2015, ο Αλέξανδρος Μπάκος είναι ο μόνος χοροδιδάσκαλος της Ομάδας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Θερμοκήπιο τεχνών και δεξιοτήτων», στον 2o όροφο του κτιρίου πίσω από  το εστιατόριο».

Στις 4 Ιουνίου 2015 η ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με τη συμμετοχή της στην παράσταση «Ένα τραγούδι…..  μια ιστορία» που διοργάνωσε το Μουσικό Εργαστήρι του Γ.Π.Α.

Το 2015 δημιουργήθηκε η Χορευτική Ομάδα Latin χορών του Γ.Π.Α. με πρωτοβουλία της Κατερίνας Πατούλη που εκτός από δασκάλα χορού είναι και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου μας.  Το ενδιαφέρον, κυρίως των φοιτητών, είναι τόσο μεγάλο ώστε να δημιουργηθούν 2 τμήματα.

Την 1η Ιουνίου 2017, οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή τους παράσταση στην αίθουσα «Θερμοκήπιο Τεχνών και Δεξιοτήτων» με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά» εμπνευσμένη από τον ελληνικό κινηματογράφο.

 

Οι συναντήσεις της ομάδας των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 16.00 – 18.00 στο «Θερμοκήπιο Τεχνών και Δεξιοτήτων» (πίσω από το εστιατόριο).

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γούσιος Ιωάννης, Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος ΑΟ&Α, τηλ. 210-529 4725, φαξ: 210-529 4786, email: goussios@aua.gr