Μουσικό εργαστήρι

Το Μουσικό Εργαστήρι ΓΠΑ είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 1993 από πρωτοβουλία φοιτητών που ασχολούνταν κυρίως με την παραδοσιακή μουσική. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή βρήκε θερμή αποδοχή και από άλλα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (καθηγητές και εργαζόμενους) και είχε την εξίσου θερμή υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών του ΓΠΑ.

Ο στόχος ήταν να μπορέσουν τα μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές και μουσικές ευαισθησίες τους, να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να αντλήσουν χαρά.

Κατά το παρελθόν, το Μουσικό Εργαστήρι με υπεύθυνο τον καθηγητή Νικόλαο Μαρτίνο, συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο ΓΠΑ με παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία παρουσιάζοντας προγράμματα αμιγώς παραδοσιακά (π.χ. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους από όλη την Ελλάδα).

Στο πλαίσιο της Γεωπονικής Εβδομάδας (1997 και 1999) παρουσίασε το αφιέρωμα «Από το σμυρνέικο - ρεμπέτικο έως το έντεχνο ελληνικό τραγούδι» ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εκδηλώσεις εντός και εκτός του Πανεπιστημίου.

Το 2000 ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας δημιουργήθηκε ψηφιακός δίσκος (CD) με τίτλο «Για δες περβόλιν όμορφο».

Από το 2007 μέχρι σήμερα -σε συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Μητσοτάκη που έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια και διεύθυνση- το Μουσικό Εργαστήρι έχει παρουσιάσει αφιερώματα στον συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι (2007), στους ποιητές Νίκο Καββαδία (2008) και Μανώλη Αναγνωστάκη (2009), στον στιχουργό Αλέκο Σακελλάριο (2012), στον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη (2014). Έχει παρουσιάσει επίσης ειδικά αφιερώματα, με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο (Νοέμβριος 2010), τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας σε συνεργασία με τις ομάδες χορού του ΚΕΘΕΑ Διάβαση (2011) και διαδρομές από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι (2013).

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Κουτσούλη Παναγιώτα, Λέκτορας Τμήματος ΕΖΠΥ, τηλ.: 210-529 4440, φαξ: 210-529 4440, email: panagiota@aua.gr