Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε Θερινό Σχολείο στα Τρίκαλα, Θεσσαλίας
Το Θερινό Σχολείο έχει στόχο να προσφέρει μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία μύησης των νέων στη γοητεία, την καινοτομία και τις προκλήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα. Επιπλέον, εχει στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η ομαδική εργασία, η ηγεσία και το μάρκετινγκ καθώς και την δημιουργία δικτύου συνεργασιών μεταξύ νέων επιστημόνων και παραγωγών.
Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε 30 νέους επιστήμονες που έχουν σπουδάσει επιστήμες που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα (γεωπόνοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, διαιτολόγοι, χημικοί, κλπ) και διαρκεί 7 ημέρες.
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στον Αγροδιατροφικό τομέα από αξιόλογους και καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου. Αξιοποιείται ένας πλούτος μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης, ενεργοποιώντας διαδραστικές δραστηριότητες με σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μελέτες περίπτωσης (Case Studies) κλπ. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν με τοπικούς παραγωγούς και θα επισκεφθούν σύγχρονες και παραδοσιακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
Επιστημονική Υπεύθυνος του προγράμματος είναι η κα Μαρία Καψοκεφάλου Καθηγήτρια στη Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρώτρια Πρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, Ακαδημαϊκών Συνεργασιών και Διασύνδεσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί μοχλό για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποστηρίζει τη γεωργία ως μια δυναμική και επικερδή δραστηριότητα, θέτοντας ως προτεραιότητα την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και στηρίζοντας πρωτοποριακές κι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον Αγροδιατροφικό τομέα. Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα στοχεύσει σε τομείς με μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης και οι οποίοι υπόσχονται την επιτυχή μείωση της ανεργίας των νέων. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στηρίζοντας την προσπάθεια των νέων για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, θα είναι πάντα στο πλευρό τους αρωγός.