ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Βασική εκπαίδευση χειριστών ΣμηΕΑ – Απόκτηση διπλώματος Α1/Α2/Α3 B’ κύκλος”

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 30 Οκτ 2024

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ)

σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο “ Βασική εκπαίδευση χειριστών ΣμηΕΑ – Απόκτηση διπλώματος Α1/Α2/Α3 B’ κύκλος” διάρκειας 50 διδακτικών ωρών -1 μήνα- (2 ECTS), το οποίο θα διεξαχθεί με μικτή μέθοδο διδασκαλίας (εξ αποστάσεως & διά ζώσης)

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. . Διονύσιος Καλύβας, Καθηγητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Σκοπός

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η προώθηση της γνώσης των Συστημάτων Μη επανδρωμένων Αεροσκαφών, του τρόπου σχεδιασμού μιας ασφαλούς πτήσης και του σχεδιασμού πτήσεων με σωστές παραμέτρους ανάλογα με τον σκοπό και τους στόχους της πτήσης.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους επιμορφούμενους, ακόμα και αν δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία, να εξοικειωθούν με την χρήση των ΣμηΕα, να αποκτήσουν δίπλωμα χειριστή Α1/Α3 και Α2 κατηγορίας και να είναι σε θέση να σχεδιάσουν σωστά μια πτήση ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί.

Ο τρόπος εκμάθησης θα περιλαμβάνει βασικούς ορισμούς και γνώσεις για τις τεχνολογίες αυτές αλλά και επίδειξη της λειτουργίας με διά ζώσης εκπαίδευση. Θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να σχεδιάσουν μια πραγματική πτήση, να την υλοποιήσουν καθώς και να εκπαιδευτούν σε βασικούς χειρισμούς των ΣμηΕΑ με πρακτική εξάσκηση.

Τέλος, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευόμενους να εξεταστούν για την απόκτηση διπλώματος χειριστή ΣμηΕΑ κατηγορίας Α1/Α3 και Α2.

 

Αναγκαιότητα προγράμματος

Οι ανάγκες που εξυπηρετεί το πρόγραμμα είναι:

  • Εκπαίδευση Γεωπόνων, Γεωλόγων, Δασολόγων, Περιβαλλοντολόγων, Τοπογράφων, Μηχανικών.
  • Εκπαίδευση αγροτών στη χρήση των Drones
  • Εκπαίδευση γενικά όσων θέλουν να εξοικειωθούν με τις τεχνολογίες των ΣμηΕΑ, στις βασικές έννοιες των ΣμηΕΑ, της πτήσης και στην απόκτηση διπλώματος χειριστή κατηγορίας Α1/Α3 και Α2.

 

Οι καινοτομίες που θα έχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι:

  • Πρακτική διά ζώσης εκπαίδευση στη χρήση ΣμηΕΑ.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση πτήσης με Drone με αισθητήρες συλλογής δεδομένων και με ψεκαστικό Drone
  • Διαφοροποίηση του σχεδιασμού μιας πτήσης ανάλογα με τους σκοπούς της πτήσης.

Περισσότερα..

Συνημμένα: