Διακρίσεις - Βραβεύσεις Μελών
Πρόσφατες διακρίσεις-βραβεύσεις Μελών ΔΕΠ, ερευνητών και λοιπού προσωπικού της Σχολής μας
Α. Διεθνή παρουσία και δραστηριότητα
- Ο Καθηγητής Γεώργιος-Ιωάννης Νυχάς εξελέγη Προεδρεύων (chairman) ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκή Πλατφόρμας για τα τρόφιμα (food for life) European Technological Platform (Nov 2015 –)
- Ο Καθηγητής Γεώργιος-Ιωάννης Νυχάς εξελέγη εμπειρογνωμόνων της Irish Governmental Agency, Research & Innovation Division, Enterprise Ireland (EI) (2015).
- O Επ. Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδάμης εξελέγη μέλος του panel βιολογικών κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων EFSA BIOHAZ panel για το διάστημα 2015-2018.
- O Επ. Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδάμης τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου poster στα πλαίσια του European Symposium on Food Safety, Athens (Μάϊος 2016).
Β. Διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο
- Με το βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας τιμήθηκε από την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ η ερευνητική ομάδα του ΓΠΑ αποτελούμενη από τους Νικόλαο Γριβοκωστόπουλο (υποψήφιο διδάκτορα), Ιφιγένεια Μακαρίτη (υποψήφια διδάκτορα), Hilaj Nikolin (προπτυχιακό φοιτητή), Αποστολίδου Ζωή (μεταπτυχιακή φοιτήτρια) και Παναγιώτη Ν. Σκανδάμη (επιβλέποντα) για την εργασία με τίτλο: “Habituation of Salmonella on/in leafy vegetables induces different response towards subsequent lethal acid challenge” που παρουσιάστηκε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της επιστημονικής εταιρείας «ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΟΣΜΟΣ» από 3 έως 5 Απριλίου 2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αθήνα).
- O Επ. Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδάμης τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του 6ου ετήσιου εθνικού διαγωνισμού ECOTROPHELIA 2016: διοργανωθέν από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για καινοτόμα οικολογικά εδώδιμα προϊόντα για το προϊόν “Veggie it”.
- Ο ιατρός Γεώργιος Γιαννακός (Ταξίαρχος ΥΙ), ενεργός Υ.Δ. του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, ανέλαβε (από τις 13.06.2016) χρέη Γενικού Διευθυντή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
- O Αναπληρωτής Καθηγητής Πέτρος Α. Ταραντίλης, του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Εργαστηρίου Γενικής Χημείας, είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) με τίτλο «Καρυκεύματα» και αντικείμενο την παρακολούθηση των εργασιών της ISO/TC 34/SC7 “Spices, culinary herbs and condiments”, του ΕΣΥΠ - Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης