New Technologies in Veterinary Laboratory Diagnostics

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 01 Μαρ 2023

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο

«New Technologies in Veterinary Laboratory Diagnostics»,

διάρκειας 100 ωρών, το οποίο παρέχεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και διεξάγεται εξ αποστάσεως (e-learning) εξολοκλήρου μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Ιωάννης Οικονομόπουλος (Καθηγητής Κτηνιατρικής Μικροβιολογίας, ΓΠΑ).

 

Σκοπός

·      Η διάδοση της γνώσης που είναι απαραίτητη για την κατανόηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών των νέων τεχνολογιών που βρίσκουν εφαρμογή στον τομέα της εργαστηριακής μικροβιολογικής διάγνωσης, προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της εφαρμογής τους στην πράξη, για τη βελτίωση της προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων.

·      Η δημιουργία της υποδομής μέσω της οποίας θα διευκολύνεται η αναβάθμιση της τεχνικής και επιστημονικής κατάρτισης φοιτητών και επαγγελματιών του κλάδου των Επιστημών Ζώων.

Αναγκαιότητα Προγράμματος

Κατά τη διάρκεια κυρίως των δύο τελευταίων δεκαετιών, σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στον τομέα της μικροβιολογικής εργαστηριακής διάγνωσης. Η πρόοδος αυτή επήλθε ως αποτέλεσμα της διεθνούς έρευνας που αναβάθμισε το υπάρχον επίπεδο τεχνογνωσίας. Ωστόσο, η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογικής προόδου στην πράξη συνιστά σημαντικότατη πρόκληση, δεδομένου ότι ο όγκος των σχετικών επιστημονικών στοιχείων πολύ μεγάλος, αλλά και το επίπεδο κατάρτισης που απαιτείται για την αξιόπιστη εφαρμογή τους, εξαιρετικά ευρύ. Αυτό έχει ως συνέπεια, η ενσωμάτωση της επιστημονικής προόδου στις υπηρεσίες που παρέχονται προς το κοινό από αυτούς που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο να γίνεται με τρόπο αποσπασματικό, βραδύ και συχνά αναξιόπιστο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ¨New Technologies in Veterinary Laboratory Diagnostics¨, εστιάζεται στην αντιμετώπιση ακριβώς αυτού του προβλήματος και αποσκοπεί στη διάδοση της γνώσης που είναι απαραίτητη για την κατανόηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών των νέων τεχνολογιών που βρίσκουν εφαρμογή στον τομέα της μικροβιολογικής εργαστηριακής διάγνωσης, προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της εφαρμογής τους στην πράξη, για τη βελτίωση της προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων.

Περισσότερα ….