Κρήτη 2017: Ηράκλειο –Χανιά

Ημερομηνία: 
Κυριακή 28 Μάιος 2017 έως Τετάρτη 31 Μάιος 2017

Συνοπτική Παρουσίαση

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των φοιτητών του Τμήματος Βιοτεχνολογίας για το 2017 διοργανώθηκε εκδρομή με σκοπό την επίσκεψη και ξενάγηση σε ερευνητικές και εκπαιδευτικές υποδομές της Κρήτης που έχουν επιτυχώς αναπτυχθεί και διεθνώς αναγνωριστεί, οι οποίες σχετίζονται με το αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας και τις Γεωπονικές Επιστήμες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις στα στους χώρους και τα ιδρύματα/κέντρα που ακολουθούν:

Αρχαιολογικός χώρος Κνωσσού. Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος Κνωσσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αιω. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα

Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης  στο Ηράκλειο (http://www.biology.uoc.gr/) με ενημέρωση σχετικά με το ερευνητικό έργο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που είναι ανοικτά προς τους φοιτητές.

Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών στο Ηράκλειο (www.hcmr.gr). Σημαντικό για τη καταγραφή και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Ανατολική Μεσόγειου, στη προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνικών ιχθυοκαλλιέργειας.

Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά (www.enveng.tuc.gr). Οι δράσεις τους σχετίζονται με τη ποιοτική ανάλυση των υδάτινων πόρων, τη μελέτη των μικροοργανισμών που αποδομούν πετρελαιοκηλίδες στη θάλασσα κλπ.

Μεσογειακό Αγρονομικό ινστιτούτο Χανίων (www.maich.gr). Αποτελεί διεθνή πόλο εκπαίδευσης προσελκύοντας φοιτητές που προέρχονται από χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και της Βαλκανικής Χερσονήσου για εκπόνηση Μεταπτυχιακών Σπουδών (Master in Science και πρόσφατα Doctor of Philosophy).

Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου στα Χανιά (www.nagref-cha.gr). Είναι γνωστό κυρίως για τη διάδοση της καλλιέργειας υποτροπικών ειδών στην Κρήτη όπως το αβοκάντο και το μάνγκο, τη προστασία των ποικιλιών ελιάς, τη φυτοπροστασία καλλιεργειών στην Κρήτη.

Παραδοσιακό Οινοποιείο Πνευματικάκη στο Δραπανιά Κισσάμου στα Χανιά (www.pnevmatikakis.com.gr). Ενα παραδοσιακό οινοποιείο που παράγει κρασί από τη καλλιέργεια παραδοσιακών τοπικών Κρητικών ποικιλιών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδρομή στο συνημμένο κείμενο της φοιτήτριας 8ου εξαμήνου Αντουανέττας Κουτρουμάνη.

 

Η Συνοδός

Αννα Κούρτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Τμήμα Βιοτεχνολογίας ΓΠΑ

Συνημμένα: