Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από την Ομάδα Εθελοντισμού ΓΠΑ

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 15 Δεκ 2021

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας,

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως η δράση συλλογής ειδών για κοινωφελείς σκοπούς από την Ομάδα Εθελοντισμού ΓΠΑ επιστρέφει για μια ακόμα χρονιά!

Για πέντε ημέρες, 15-17 Δεκεμβρίου καθώς και 20-21 Δεκεμβρίου , σας καλούμε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Μέλη της Ομάδας Εθελοντισμού θα βρίσκονται 11:00 με 14:30 όλες τις ημέρες της συλλογής, στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης ΓΠΑ για να παραλάβουν τις προσφορές σας.

  • Συλλέγουμε συσκευασμένα τρόφιμα πρώτης ανάγκης (όπως μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, πελτέ ντομάτας, γάλατα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, ελαιόλαδο) καθώς και ρούχα όλων των ηλικιών και παιχνίδια.

Όλα τα είδη θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα παρακαλούμε να δοθεί προτεραιότητα στο λάδι.

Τα είδη θα δοθούν στο Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών - ΚΥΑΔΑ  του Δήμου Αθηναίων.

● Επιπλέον, φέτος συνεργαζόμαστε με την μη κερδοσκοπική οργάνωση GIVMED, ένα δίκτυο για τη δωρεά φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Συγκεντρώνουμε φάρμακα και προϊόντα υγείας που δε χρειαζόμαστε για να καλύψουν ανάγκες των κοινωνικών φαρμακείων, γηροκομείων και άλλων φορέων του δικτύου GIVMED.

Δραστικές ουσίες σε μεγαλύτερη ανάγκη:

  • Paracetamol: DEPON, PANADOL
  • Omeprazole: EFROZIN, LOSEC, LORDIN, ELKOSTOP
  • Atorvastatin: ARVASTATIL, ATORCARD, LIPITOR, DANELIP

Προσοχή! Για λόγους ασφαλείας βεβαιωθείτε ότι τα φάρμακα που θέλετε να δωρίσετε είναι κατάλληλα για δωρεά. Δείτε εδώ αναλυτικά τι μπορεί να δωρηθεί.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Σημειώνεται πως οι εθελοντές που θα παραλαμβάνουν τα είδη θα φορούν γάντια και μάσκα.

Σας περιμένουμε 15-17 και 20-21 Δεκεμβρίου 2021 , 11:00 με 14:30 , να κάνουμε όλοι μαζί την διαφορά , με γνώμονα την αλληλεγγύη.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδας μας στα email studvolunteer@aua.gr και volunteeringaua@gmail.com .Α