Απολογισμός εθελοντικής δράσης από τις ομάδες Ομάδα Εθελοντισμού ΓΠΑ , AUA talks και Ecotivity School

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 12 Οκτ 2020 έως Παρασκευή 16 Οκτ 2020

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τον απολογισμό της πολυήμερης εθελοντικής δράσης με σκοπό την συλλογή ειδών σίτισης και καθαριότητας για την ενίσχυση της Κοινωνικής Κουζίνας ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’.

Η συλλογή που συνδιοργανώθηκε από τις ομάδες Ομάδα Εθελοντισμού ΓΠΑ , AUAtalks και Ecotivity School έλαβε χώρα 12 με 16 Οκτωβρίου 2020 , στο Ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης του ΓΠΑ. 

Καθημερινά, 11:00-14:30 εθελοντές των τριών ομάδων συνεισέφεραν στην συλλογή και καταγραφή των ειδών που προσέφεραν απλόχερα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της συλλογής δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού χάρη στο απλωμένο ωράριο της δράσης.

Η ανταπόκριση της πανεπιστημιακής κοινότητας ήταν αθρόα  και η ποσότητα των συλλεχθέντων ειδών συγκινητική.

Αναφέρεται ενδεικτικά πως συγκεντρώθηκαν περί τα 65 λίτρα ελαιόλαδο , είδος ‘χρυσός’ για την κοινωνική κουζίνα και πως το σύνολο των συλλεχθέντων ειδών ξεπερνάει σε αξία τα 650 ευρώ ( με βάσει κατώτατες τιμές λιανικής πώλησης).

Η παράδοση των ειδών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου , στην διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 , στον Κεραμεικό.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με όχημα του Πανεπιστημίου , με την συνδρομή 3 εθελοντών , οι οποίοι συνέδραμαν και στην αποθήκευση των ειδών στον χώρο του Άλλου Ανθρώπου.

Όλοι μαζί αποδείξαμε , σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πως υπάρχει αλληλεγγύη και σεβασμός στον συνάνθρωπο .

Συγχαρητήρια σε όλους όσους με τον τρόπο τους συνεισέφεραν στην δράση.

Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε την Πρυτανεία του ΓΠΑ για την συνεργασία της και την στήριξη της δράσης με την παροχή γαντιών και μασκών μιας χρήσης στους εθελοντές της δράσης.

 

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο υπάρχει αναλυτικός κατάλογος των συλλεχθέντων ειδών.