3ο Μικροομαδικό Διαδραστικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών : «Μνημονικές τεχνικές και προετοιμασία των υπό εξέταση μαθημάτων. Η μακρόχρονη μνήμη»

Ημερομηνία: 
Τρίτη 21 Νοε 2017

Εξετάσεις! Διάβασμα! Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου; Τι σημαίνει μακροχρόνια μνήμη,  ποιες μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν στην απομνημόνευση;

Έλα στο 3ο Μικροομαδικό  Διαδραστικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης την Τρίτη 21/11/2017 14:00-16:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης.

Τίτλος: «Μνημονικές τεχνικές και προετοιμασία  των υπό εξέταση μαθημάτων. Η μακρόχρονη μνήμη»

Το τρίτο διαδραστικό μικροομαδικό εργαστήριο σκοπεύει να παρουσιάσει τις μνημονικές τεχνικές αναφορικά με την προετοιμασία  των υπό εξέταση μαθημάτων.

Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητήσουμε την μακρόχρονη μνήμη(MM) δευτερογενή δομική μνημονική λειτουργία που αντιπροσωπεύει μία μόνιμη και σταθερή καταγραφή του παρελθόντος. Οι μνημονικές τεχνικές αξιοποιούνται για την προετοιμασία  των υπό εξέταση μαθημάτων μέσω της λειτουργίας της MM, που γίνεται κατανοητή ως ένα σύνολο διαδρομών όχι απαραίτητα συνειδητών, χαραγμένων στον εγκεφαλικό φλοιό. Αυτές οι πληροφορίες της ΜΜ είναι προσβάσιμες μόνο μετά την προσπάθεια ή την παρουσία ενός στοιχείου (cue) που θα τις ενεργοποιήσει στην περίοδο των εξετάσεων.

Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε σε ασκήσεις μνημονικών τεχνικών με έμφαση την προετοιμασία καταχώρησης των πληροφοριών των μαθημάτων στην ΜΜ και την προσβασιμότητα σε αυτές. Ακόμη θα συζητήσουμε παράγοντες ενεργοποίησης της ΜΜ στις εξετάσεις.

Πηγή για περισσότερη μελέτη: Ρούσος, Π.,Λ. ( 2011). Τα χαρακτηριστικά της μακρόχρονης μνήμης. Στο Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες. (σσ. 220-225). Αθήνα: Τόπος.

 Εισηγήτρια θα είναι η κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ στο ΓΔ του Γ.Π.Α.

 Αν δεν έχεις fb ζήτησέ μας στο email: career@aua.gr την ηλεκτρονική φόρμα 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΓΠΑ

 Μη χάνεις την ευκαιρία.   Σε περιμένουμε!