«Γνωσιακοί χάρτες και εργαζόμενη μνήμη. Μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης» 

Ημερομηνία: 
Τρίτη 19 Δεκ 2017

4ο Μικροομαδικό Διαδραστικό Σεμινάριο Μνημονικών Τεχνικών με Τίτλο:  «Γνωσιακοί χάρτες και εργαζόμενη μνήμη. Μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης» 

 

Εξετάσεις! Διάβασμα! Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου; Τι σημαίνει μακροχρόνια μνήμη,  ποιες μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν στην απομνημόνευση;

Έλα στο 4ο Μικροομαδικό  Διαδραστικό Σεμινάριο Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης την Τρίτη 19/12/2017, 10:15-12:30. Αυτή τη φορά το σεμινάριο θα γίνει στο χώρο το Γραφείου Διασύνδεσης (πίσω από το κτίριο Ιασεμίδη, στο χώρο του Νέου Συνεδριακού Κέντρου του ΓΠΑ).

Τίτλος: «Μνημονικές τεχνικές και προετοιμασία  των υπό εξέταση Τίτλος: «Γνωσιακοί χάρτες και εργαζόμενη μνήμη. Μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης»

Στο 4ο διαδραστικό μικροομαδικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν γνωσιακοί χάρτες αναφορικά με τις μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης.

Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητήσουμε τεχνικές εμπειρικής τεκμηρίωσης της  εργαζόμενης μνήμης με γνωσιακούς χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται οι νοερές διαδρομές διασύνδεσης των περιβαλλοντικών εισροών των μαθημάτων αναφορικά με τις εσωτερικές αναπαραστάσεις μας για αυτά. Οι μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης χρησιμοποιούν τους αισθητηριακούς καταγραφείς για να ελέγξουν την προσωρινή εργαζόμενη μνήμη με την επανάληψη, την κωδικοποίηση τις αποφάσεις και τις στρατηγικές ανάσυρσης εστιάζοντας στις χωρικές σχέσεις και τα χωρικά χαρακτηριστικά.

Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε σε ασκήσεις καταγραφών των περιβαλλοντικών εισροών και την χαρτογράφηση τους με έμφαση την ατομική μελέτη των μαθημάτων. Ακόμη θα δημιουργήσουμε γνωσιακούς χάρτες σε ορισμένα κεφάλαια με ογκώδη ύλη.

Εισηγήτρια: κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης του ΓΔ αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ του Γ.Π.Α.

(Πηγή για περισσότερη μελέτη: Ρούσος, Π.,Λ. (2011). Γνωσιακοί χάρτες. Στο Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες (σσ. 195-200). Αθήνα: Τόπος.)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

  • Υπάρχουν μόνο 8 θέσεις συμμετοχής. Κλείσε τώρα τη δική σου, μέσα από τη σελίδα μας στο fb όπου θα βρεις το  σχετικό post. Ημερομηνία λήξης συμμετοχών τη Δευτέρα 18/12/2017 στις 12:00. Αν δεν έχεις fb ζήτησε στο email: career@aua.gr να σου στείλουμε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.
  •  Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΓΠΑ

 Μη χάνεις την ευκαιρία. Σε περιμένουμε!