Υπογραφή Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ Universitas Syiah Kuala και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών»

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 07 Φεβ 2019

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019  υπεγράφη Πρωτόκολλο Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (το οποίο μετεγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Γ.Π.Α.) μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Syiah Kuala της Ινδονησίας. Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν οι  Πρυτάνεις κκ. Σπυρίδων Κίντζιος και Samsul Rizal. To Πανεπιστήμιο Syiah Kuala είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ινδονησίας, με δώδεκα Σχολές και εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης μεγαλύτερης του 1,3 εκατομμύριου τ.μ.

Αφορμή για τη σύναψη της συμφωνίας αποτέλεσε η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με επωνυμία SFARM και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Παπαδάκη του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αυτού, οργανώθηκε διημερίδα (14-15/1/2019) στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την παρουσίαση επιστημονικών επιτευγμάτων από Καθηγητές-Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ημερίδα παρέστησαν και εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα συμμετέχοντα κράτη (Κίνα, Βιετνάμ, Λάος).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες στη διημερίδα ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τους Καθηγητές του ΓΠΑ κ.κ. Πασχάλη Χαριζάνη και Γεώργιο Γκόρα.

 

Συνημμένα: