Τοποθέτηση της Προέδρου του Τμήματος Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σύσκεψη φορέων υπό τον Πρωθυπουργό

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 09 Δεκ 2022

Τοποθέτηση της Προέδρου του Τμήματος Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σύσκεψη φορέων υπό τον Πρωθυπουργό.

 

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα, σύσκεψη με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκπροσώπους Φορέων παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Περιφέρεια Φωκίδας.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Σχολής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίνα - Σελήνη Κατσαΐτη, Αναπλ. Καθηγήτρια στην τοποθέτησή της σχετικά με το Τμήμα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο μέσα από τη διάχυση της γνώσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Πρόεδρος τόνισε τις παραμέτρους που διέπουν το νεοϊδρυθέν Τμήμα, όπως το νέο σε ηλικία ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος, τις εξαιρετικές κτιριακές εγκαταστάσεις, το γεωγραφικό πλεονέκτημα σε συνδυασμό με την ευελιξία και τον εύπλαστο και μη παγιωμένο ακόμα χαρακτήρα του νεοσύστατου Τμήματος που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη σύντομων εκπαιδευτικών δράσεων, όπως summer schools, εκπαιδευτικών εκδρομών ή field trips, αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια και βάζοντας το Τμήμα στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την τοποθέτηση της Προέδρου του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης σημείωσε την αναγκαιότητα στήριξης του Τμήματος ως εκπαιδευτικού προορισμού, καθώς όσο βελτιώνονται οι υποδομές τόσο πιο εύκολο θα είναι για ένα νέο παιδί να σκέφτεται να σπουδάσει στην Άμφισσα. Επιπλέον, οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις όσο και το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζουν το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα και την ιδιαιτερότητα κάθε τόπου.

Στην παραπάνω  σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Επικρατείας, κ.  Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ, κ. Γιάννης Μπούγας, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο  Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, κ. Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γιώργος Καπεντζώνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Συνημμένα: