Συμμετοχή του ΓΠΑ στην 28η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων – Agrotica 2020

Ημερομηνία: 
Τρίτη 18 Φεβ 2020

Από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων. Το Πανεπιστήμιό μας  συμμετείχε δυναμικά, με άρτια οργανωμένο και στελεχωμένο περίπτερο, και αυτό αποδεικνύεται από το ενδιαφέρον και τον αριθμό των επισκεπτών που το επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τα στελέχη και τους εθελοντές για τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δράσεις του Ιδρύματός μας.

            Η συγκεκριμένη χρονιά αποτελεί ορόσημο για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το τρίτο σε αρχαιότητα ΑΕΙ της χώρας, καθώς φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Για το λόγο αυτό, οι Αντιπρυτάνεις Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης και  Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Νικόλαος Δέρκας παρευρέθηκαν όλες τις ημέρες που διήρκησε η έκθεση με στόχο την προώθηση στο υψηλότερο επίπεδο των δράσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξέχοντες επισκέπτες του περιπτέρου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαυρουδής Βορίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Γεώργιος Στρατάκος, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, με το επιτελείο της καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ- Δήμητρα, Καθηγητής κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν. Επιπλέον, πολλοί Καθηγητές του Πανεπιστημίου μας παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του περιπτέρου μας και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τις δράσεις και την τεχνογνωσία  που μπορεί να τους παρέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος, σημαντική υπήρξε η συμμετοχή, πολλών Καθηγητών του Πανεπιστημίου μας, ως εισηγητών,  στις επιστημονικές ημερίδες που διοργανώθηκαν.

Συνημμένα: