Παρουσίαση Βιβλίου ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Ο Μύθος που έγινε Ιστορία 1920-2020 ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 13 Οκτ 2021

Παρουσίαση Βιβλίου ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ  Ο Μύθος που έγινε Ιστορία 1920-2020 ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο : ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ  Ο Μύθος που έγινε Ιστορία 1920-2020 ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Ο επετειακός αυτός τόμος καταπιάνεται με την πορεία της γεωργίας και την εξέλιξή της έως και σήμερα. Η ιστορία της ελληνικής γεωργίας είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ελληνικού κράτους. Η σπουδαιότητα του βιβλίου πέρα από την εξιστόρηση της ελληνικής πραγματικότητας στον τομέα της γεωργίας και κατ΄επέκταση της γεωπονίας, βοηθά στην κατανόηση των επερχόμενων αλλαγών στη γεωργία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από την ανάγνωση αυτού του επετειακού τόμου οι αναγνώστες θα λάβουν απαντήσεις για πολλά ζητήματα σχετικά με την γεωργία και θα κατανοήσουν την κλιματική αλλαγή που συνεχώς γιγαντώνεται.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν Χαιρετισμό ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος και η κ. Χριστίνα Λεγάκι, Country Leader of Greece CORTEVA AGRISCIENCE ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΒuisinessLeader of Israel and Cyprus CORTEVA AGRISCIENCE,  Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΤΥ ΠΟΝΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. χορηγός της έκδοσης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελάκος, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Αναπλ., Καθηγητής  του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ανδρέας Καραμάνος, ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ένας εκ των συγγραφέων της επετειακής έκδοσης και ο κ. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, ιστορικός και υπεύθυνος του  Κέντρου Τεκμηρίωσης της Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας, οποίος επιμελήθηκε την παρούσα έκδοση. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Νικολίτσα Τρίγκα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους στον προαύλιο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.

Συνημμένα: