Επίσκεψη Ιαπώνων δημοσιογράφων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 06 Φεβ 2020

           

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης συναντήθηκαν με τις δημοσιογράφους κ.κ. Kenzie Du και Karen Lee, συνεργάτιδες της εφημερίδας The Japan Times, η οποία είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα της Ιαπωνίας. Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

            Η εφημερίδα The Japan Times θα δημοσιεύσει εκτενές ένθετο για την Ελλάδα και την δυνατότητα συνεργασίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο με πρωτεργάτη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το άρθρο το οποίο θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα The Japan Times το τρίτο τρίμηνο του 2020, αφού συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο, θα αναφέρεται στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας καθώς οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει ισχυρούς διπλωματικούς δεσμούς για πάνω από εκατόν είκοσι χρόνια. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα μέσω του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα  προωθήσει και θα προβάλει ό,τι καλύτερο διαθέτει σε όλα τα επίπεδα όπως την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το εμπόριο και κυρίως το έμψυχο υλικό.

            Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο κλίμα και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος ξενάγησε τις δημοσιογράφους κ.κ. Kenzie Du και Karen Lee στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου όπως το Γεωργικό Μουσείο, το Εργαστήριο Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας και τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης.

Συνημμένα: