Εκδήλωση για την ονοματοδοσία του Γεωργικού Μουσείου «Λεωνίδας Λουλούδης» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 01 Ιουν 2023

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) εκδήλωση για την ονοματοδοσία του Γεωργικού Μουσείου σε «Λεωνίδας Λουλούδης», αναγνωρίζοντας το έργο που προσέφερε ο εκλιπών στο Πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Γ.Π.Α. Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος. Κατόπιν, μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής και  πρώην Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, τονίζοντας την σπουδαία συμβολή και τον καθοριστικό ρόλο του Λεωνίδα Λουλούδη στη δημιουργία, στήριξη και ανάπτυξη του Γεωργικού Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, ο κ. Κασίμης αναφέρθηκε στο θαυμασμό για τον οραματιστή και τολμηρό φίλο που πάντα έβλεπε τη μεγάλη εικόνα των σοβαρών θεμάτων, προσεγγίζοντάς τα με κριτική ματιά. Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον χαρακτήρα του αείμνηστου με το αστείρευτο χιούμορ και την ευρύτητα πνεύματος που τον ανέδειξε σε μια δημιουργικά ανατρεπτική προσωπικότητα.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργικών Εφαρμογών, Αγροτικών Συστημάτων & Αγροτικής Κοινωνιολογίας, του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γ.Π.Α., κ. Αλέξανδρος Κουτσούρης, Καθηγητής φανερά συγκινημένος έκανε ένα σύντομο βιογραφικό για τον εκλιπόντα και μίλησε κυρίως για τον Λεωνίδα Λουλούδη ως άνθρωπο. Αναφέρθηκε στο πάθος με το οποίο υπερασπιζόταν τις ιδέες του, που όμως παράλληλα ήταν ανοικτός σε νέες ιδέες, καθώς επεδίωκε διαρκώς την εξέλιξη των απόψεών του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούρης, «…ο Λεωνίδας Λουλούδης ήταν ένας “δημόσιος διανοούμενος”. Δηλαδή ένας στοχαστής που επιπλέον της επιστημονικής του ενασχόλησης, προβληματιζόταν και πραγματευόταν γενικότερα προβλήματα της εκάστοτε συγκυρίας στο σύνολό της ενώ, επιπλέον, επιχειρούσε με δημόσια απεύθυνση - δημόσιο λόγο να καλλιεργήσει στους ακροατές ή αναγνώστες του την κριτική ικανότητα….»

Τέλος, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής ονοματοδοσίας, στον προαύλιο χώρο του Γεωργικού Μουσείου σε κλίμα συγκίνησης για το εκλεκτό μέλος της γεωπονικής οικογένειας που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή.

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν όλες οι φωτογραφίες από την εκδήλωση.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ_ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνημμένα: