Δυναμική συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην 29η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων – Agrotica 2022

Ημερομηνία: 
Τρίτη 01 Νοε 2022

Από τις  20 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 29η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) συμμετείχε δυναμικά, με άρτια οργανωμένο και στελεχωμένο περίπτερο, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και προσφέροντας συμβολικά δώρα.

            Στην  διοργάνωση παρευρέθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές, ο Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Νικόλαος Δέρκας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, με στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας, προβάλλοντας το ευρύ φάσμα των επιστημονικών πεδίων, τα οποία θεραπεύει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εξέχουσες προσωπικότητες επισκέφθηκαν το περίπτερο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, o Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με τον τέως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Βοΐου από το Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας, κ. Χρήστος Ζευκλής, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ- Δήμητρα, Καθηγητής κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν. Επιπλέον, τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο, οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες περιηγήθηκαν με ενθουσιασμό στο περίπτερο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, πληθώρα Καθηγητών και Ερευνητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του περιπτέρου και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τις δράσεις καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και  τεχνογνωσίας στην έρευνα που παρέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως ο Καθηγητής κ. ∆ηµήτριος Μπιλάλης, η  Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Σοφία Μαυρίκου, η οποία εκπροσώπησε και την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU CONEXUS για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης, η Καθηγήτρια κ. Γαρυφαλλιά Οικονόμου-Αντώνακα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών (Ιν.Φ.Α.Φ), ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Σπύρος Φουντάς, ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Μπουράνης, ο Καθηγητής κ. Πέτρος Ρούσσος, ο Καθηγητής κ. Διονύσης Καλύβας, η Καθηγήτρια κ. Μαρία Καψοκεφάλου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης των Φυτών, Καθηγητής κ. Δημήτρης Σάββας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Θωμάς Μπαρτζάνας.          

         Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική υπήρξε η συμμετοχή, πολλών Καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εισηγητών στις επιστημονικές ημερίδες που διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της Έκθεσης, όπως ήταν η αναλυτική παρουσίαση του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Θωμά Μπαρτζάνα, και του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη στην Ημερίδα «Βιωσιμότητα και Καινοτομία», καθώς και  η εκτενής παρουσίαση του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών των Φυτών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών κ. Δημήτριου Σάββα στην αντίστοιχη Ημερίδα του Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών. Επιπροσθέτως, το Ινστιτούτο Γεωργίας και Τροφίμων  (ΙΓεΤ) και o ΟΜΦΑΛΟΣ Σωματείο για την Αειφόρο Ανάπτυξη διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα την νέα ΚΑΠ, την επισιτιστική κρίση και τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας με ομιλητές τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητή κ. Σταύρο Ζωγραφάκη, την Καθηγήτρια κ. Μαρία Καψοκεφάλου, τον Καθηγητή κ. Ευστάθιο Κλωνάρη,  τον Ομότιμο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπο Κασίμη,  πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην παραπάνω ημερίδα παρών ήταν και ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Δέρκας, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΓΠΑ.

         Τέλος, η συμμετοχή αυτή τη χρονιά στην 29η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων – Agrotica 2022 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και  έλαβε θερμής και θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους επίσημους φορείς και παράγοντες της χώρας, όσο και από τους απλούς επισκέπτες του περιπτέρου του Πανεπιστημίου. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προέβαλε για ακόμα μια φορά το συνεχώς εξελισσόμενο κοινωνικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό του προφίλ, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

 

 

Συνημμένα: