5ος Διαγωνισμός επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ| Διαδικτυακή «Παρουσίαση και Βράβευση επιχειρηματικών σχεδίων»

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 10 Ιουν 2022

5ος Διαγωνισμός επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ| Διαδικτυακή «Παρουσίαση και Βράβευση επιχειρηματικών σχεδίων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη 7η Ιουνίου 2022, με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι ομάδες που διαγωνίζονταν παρουσίασαν 4 ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους. Την ανάδειξη των νικητριών ομάδων πραγματοποίησε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζονταν από τον κ. Σ. Ζωγραφάκη, Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. A. Βασιλόπουλο, Επίκουρο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και το κ. Ε. Χλουβεράκη, Μέλος Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος  (Κ.Ε.Μ.ΕΛ.)

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων οι ομάδες που διαγωνίστηκαν δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από συμβούλους και μέντορες. Οι σύμβουλοι ήταν μέλη ΔΕΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχαν την τεχνογνωσία να υποστηρίξουν τις ομάδες ως προς τεχνικό μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου, την διαδικασία παραγωγής του προϊόντος κλπ. Συγκεκριμένα, από το ΓΠΑ τις ομάδες υποστήριξαν: ο Καθ. Ζερβάκης Γεώργιος (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής), η Καθ. Καψοκεφάλου Μαρία (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου),  ο Καθ. Κοτσερίδης Γεώργιος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου), η Καθ. Κωστοπούλου Κωνσταντίνα (Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης) ο Καθ. Μασούρας Θεοφύλακτος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου), ο Καθ. Ταραντίλης Πέτρος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου), ), ο Αν. Καθ. Παππάς Χρήστος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου), ο Αν. Καθ. Φλεμετάκης Εμμανουήλ (Τμήμα Βιοτεχνολογίας), ο Επικ. Καθ. Βλάχος Γεώργιος (Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης),  η Επ. Καθ. Νταλιάνη Μαρία (Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης) και η Επικ. Καθ. Τσιρώνη Θεοφανία (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου).

Ενώ οι μέντορες ήταν επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων που ανέλαβαν να συμβουλεύουν τις ομάδες στα θέματα marketing και στη χρηματοοικονομική ανάλυση και ταυτόχρονα να μεταφέρουν στις ομάδες την τρέχουσα τεχνογνωσία της αγοράς. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνος Καραβασίλης από την RaD45 Consulting, ο κ. Αχιλλέας Πληθάρας από την WWF Ελλάς, η κ. Κυριακή Παναγιώτου Marketing και Wine Expert, ο κ. Γιάννης Κώτης από το Κ.Ε.Μ.Ε.Λ, ο κ. Χρήστος Καλογερόπουλος από το Κ.Ε.Μ.Ε.Λ, ο κ. Κωνσταντίνος Γαρδίκης από την APIVITA Α.Ε., ο κ. Δημήτρης Σαμπάνης από την Flexia, ο κ. Αγγελος Μάρκου από την Forward Sales Service και ο κ. κ. Δημήτρης Παπαδάκος από την thriasio logistics center-Όμιλος Τρ. Πειραιώς στήριξαν τις ομάδες του Διαγωνισμού.

 

Συνημμένα: