Τριπτόλεμος»: Δωρεάν σεμινάρια για νέους σε θέματα φυτικής παραγωγής

Ημερομηνία: 
Σάββατο 31 Μαρ 2018

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) υλοποιεί από την Δευτέρα 26-02-2018 μέχρι και το Σάββατο 31-03-2018 πρόγραμμα εκπαίδευσης 140 νέων, ηλικίας 24-40 ετών, σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Το πρόγραμμα (υπό την επωνυμία «Τριπτόλεμος») χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επομένως, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 5 κατευθύνσεις, αντικείμενα-τομείς εκπαίδευσης ως εξής (εντός παρένθεσης αναφέρονται οι επιστημονικοί υπεύθυνοι):

  1. Αμπελουργία (Κατερίνα Μπινιάρη, Επίκουρος Καθηγήτρια)
  2. Ανθοδετική και Συντήρηση ανθέων και φυλλωμάτων (Αναστασία Ακουμιανάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια)
  3. Άνυδροι Κήποι – Φυτοδώματα ( Tαρατσόκηποι ) Αγροτουριστικών Μονάδων (Μαρία Παπαφωτίου, Καθηγήτρια)
  4. Εδώδιμα Μανιτάρια: Καλλιέργεια- αξιοποίηση (Γιώργος Ζερβάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής)
  5. Ελαιοκομία (Σταύρος Βέμμος, Καθηγητής)

 

Η εκπαίδευση γίνεται με συμμετοχή μελών ΔΕΠ-Καθηγητών του ΓΠΑ, άλλων ειδικών επιστημόνων εντός και εκτός ΓΠΑ καθώς και διαφόρων επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου της παραγωγής και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρία μέσω της θεωρητικής διδασκαλίας αλλά και της κατάρτισής τους σε διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις παραδόσεις, τα εργαστήρια, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις αλλά και τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτές τους να αντιληφθούν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Συντονιστής του Προγράμματος «Τριπτόλεμος» είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Δενδροκομίας του ΓΠΑ κ. Ιωάννης Παπαδάκης (papadakis@aua.gr).

Για συνεχή ενημέρωση ακολουθήστε τη σελίδα του «Τριπτόλεμου» στο Facebook: