Ενημερωτική Ημερίδα EU-CONEXUS στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα του EU-CONEXUS, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης, τη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την έναρξη πραγματοποίησε η Αντιπρύτανις Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Ελένη Μήλιου, η οποία καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των φοιτητών στις δράσεις της Συμμαχίας.
Στη συνέχεια, η Βέρα Χαρίτου, EU-CONEXUS Institutional Coordinator και η Όλγα Ντανταλή, EU-CONEXUS Student Affairs Officer, παρουσίασαν τα διεπιστημονικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών του EU-CONEXUS, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων σύντομης διάρκειας (Minor Programmes) και των προγραμμάτων μικρο-διαπιστευτηρίων (Micro-credentials). Παράλληλα, ανέπτυξαν τις ευκαιρίες διεθνούς κινητικότητας, τις διαθέσιμες υποτροφίες και χορηγίες, τα κονδύλια για φοιτητικά έργα, καθώς και τις δράσεις που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την ερευνητική δραστηριότητα, όπως οι διαγωνισμοί καινοτομίας, ο Κόμβος Φοιτητικής Έρευνας και οι Ώρες Ανοιχτών Εργαστηρίων. Επιπλέον, αναφέρθηκαν οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες της Συμμαχίας, καθώς και οι διεθνείς ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εργασίας που ενισχύουν σημαντικά τις επαγγελματικές προοπτικές των φοιτητών. Οι παρουσιάσεις προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στον κύκλο ερωτήσεων και στη συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει το EU-CONEXUS.
Ακολούθως, η Χριστίνα Ζαντιώτη, EU-CONEXUS Student Engagement Officer, παρουσίασε το IamStudent: Roadmap for Inter-Campus Student Life, αναδεικνύοντας δράσεις που ενισχύουν τη φοιτητική ταυτότητα (Student Identity) του EU-CONEXUS και προάγουν την ουσιαστική συμμετοχή των φοιτητών σε κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Τέλος, φοιτητές που είχαν στο παρελθόν συμμετάσχει σε προγράμματα του EU-CONEXUS μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, δίνοντας παραδείγματα προσωπικής ανάπτυξης, διεθνούς δικτύωσης και αξέχαστων στιγμών, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ουσιαστικό αντίκτυπο της Συμμαχίας στη φοιτητική τους πορεία. Συγκεκριμένα, οι φοιτήτριες Ελευθερία Γαρουφαλή (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής) και Παναγιώτα Μαλλούχου (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου), καθώς και ο φοιτητής Βασίλης Σαπούνας (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου), ανέδειξαν μέσα από προσωπικές αφηγήσεις την ουσιαστική εξέλιξη και τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο EU-CONEXUS.






