στο 17ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 22 Σεπ 2017

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 17ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί 19-22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Συνέδριο έχει ως σκοπό τη διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης αλλά και της ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας, την ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση και την πρόκληση του ενδιαφέροντος του κοινωνικού συνόλου για γνωριμία με τα έντομα και γνώση της σημασίας τους.

Για την πραγματοποίηση αυτών των σκοπών, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, διακεκριμένων στον τομέα τους. Σε συνεδρίες προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων θα παρουσιαστούν τα νεότερα ευρήματα της εντομολογικής έρευνας στην χώρα μας.

Θα μας απασχολήσουν επίκαιρα ζητήματα όπως η ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών, οι εξελίξεις στην χημική αντιμετώπιση, νεοεμφανισθέντες εχθροί και εχθροί που βρίσκονται προ των πυλών, θέματα δημόσιας υγείας και ζωονόσων που μεταδίδονται με έντομα.

Θα διοργανωθούν δύο στρογγυλές τράπεζες με θέματα: «Στρατηγικές ολοκληρωμένης αντιμετώπισης εχθρών των καλλιεργειών στη σύγχρονη γεωργική πρακτική: από τη θεωρία στην πράξη» και «Επανεμφάνιση κουνουπο-μεταδιδόμενων ασθενειών στην Ελλάδα: κίνδυνοι και αντιμετώπιση».

Επίσης, θα αναπτυχθούν δράσεις επικαιροποίησης γνώσεων και ενημέρωσης για τα έντομα και για το λόγο αυτό οργανώνονται πρακτικές εργαστηριακές επιδείξεις. Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου θα γίνει Έκθεση – Διαγωνισμός Φωτογραφίας και  έκθεση σχεδίου και σκίτσου με εντομολογικά θέματα.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο συνέδριο είτε παρουσιάζοντας την εργασία σας είτε παρακολουθώντας τις εργασίες του και λαμβάνοντας μέρος στις συζητήσεις και στις δράσεις του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.entsoc.gr/17pes/el/arxiki/ 

Αναμένοντας να σας καλωσορίσουμε στις εργασίες του συνεδρίου,

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής,

Ο Πρόεδρος Διονύσιος Περδίκης (Γ.Π.Α.)