«Υπογραφή Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ Γεωπονικού Πανεπιστημίου των Τιράνων της Αλβανίας και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών»

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 20 Ιουν 2019

 

Υπεγράφη την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 Πρωτόκολλο Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου των Τιράνων (Agricultural University of Tirana) της Αλβανίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου των Τιράνων κ. Bahri Musabelliu, Καθηγητής και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής, υπέγραψαν Ακαδημαϊκή Συνεργασία πενταετούς διάρκειας που αφορά σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες.

Με πρωτοβουλία του κ. Επαμεινώνδα Παπλωματά, Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στην Πρυτανεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία της κ. Magdalena Cara, Καθηγήτριας από το Τμήμα Προστασίας των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου των Τιράνων. Στo πλαίσιo της συνάντησης για την υπογραφή της εν λόγω συνεργασίας παρευρέθηκαν ο κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς, Καθηγητής και ο κ. Δημήτριος Τσιτσιγιάννης, Αναπλ. Καθηγητής. Η εν λόγω συνεργασία θέτει τα θεμέλια για προοπτικές σύμπραξης των δύο Πανεπιστημίων, η οποία θα ενισχύσει και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο κλίμα και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος προσέφερε ένα αγαλματίδιο της θεάς Δήμητρας στον Πρύτανη  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου των Τιράνων κ. Bahri Musabelliu ο οποίο με τη σειρά του δώρισε μια κασετίνα με το λογότυπο του Πανεπιστημίου του, ως επισφράγισμα αυτής της Ακαδημαϊκής Συνεργασίας.

Συνημμένα: