ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 15 Οκτ 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Οι παρακάτω βοηθητικές πληροφορίες αφορούν μόνο τα τμήματα της Αθήνας, γιατί τα περιφερειακά τμήματα χρησιμοποιούν διαφορετικό πληροφοριακό σύστημα. Οι φοιτητές αυτών των τμημάτων θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των γραμματειών τους.

Οι φοιτητές έλαβαν ηλεκτρονικά τον αριθμό μητρώου τους (εξαψήφιο νούμερο) και τον προσωπικό τους κωδικό. Οι κωδικοί αυτοί χρησιμοποιούνται για να συνδεθούν οι φοιτητές στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΓΠΑ.

Από την κεντρική ιστοσελίδα https://www2.aua.gr/el ο φοιτητής βρίσκει τις

WEB ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • webmail.aua.gr  1) αφορά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του φοιτητή
  • e-Student            2) Διαδικτυακή πύλη προπτυχιακών σπουδών.  Αναλυτικές οδηγίες από την κεντρική ιστοσελίδα επιλογή: ΣΠΟΥΔΕΣ > ΦΟΙΤΗΣΗ> Πρωτοετής- χρήσιμες πληροφορίες
  • e-Class               3) Υπηρεσία τηλεκπαίδευσης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

  1. Σύνδεση με τους κωδικούς στο estudent. Στην επιλογή οι εγγραφές μου >εμφάνιση εγγραφής, εμφανίζονται όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια του 1ου εξαμήνου που έχει χρεωθεί ο φοιτητής ανάλογα με το τμήμα που ανήκει.
  1. Με τους ίδιους κωδικούς σύνδεση στο eclass και εγγραφή ως εκπαιδευόμενος
  1. Στη συνέχεια στο eclass επιλέγουμε: εγγραφή σε μάθημα και δημιουργούμε το χαρτοφυλάκιο με όλα τα μαθήματα που  έχει χρεωθεί ο φοιτητής. Σε κάποια μαθήματα είναι ξεχωριστά η θεωρία από το εργαστήριο. Πρέπει να γίνει εγγραφή και στα δύο.
  1. Μετά τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου αναζητούμε τις ανακοινώσεις των διδασκόντων μπαίνοντας διαδοχικά σε κάθε μάθημα/εργαστήριο. Υπάρχουν οδηγίες σε ποια πλατφόρμα θα συνδεθούν οι φοιτητές (και αν χρειάζεται κάποιος κωδικός πρόσβασης) και τρόπος διεξαγωγής των εργαστηριακών ασκήσεων.
  1. Στο eclass στην επιλογή οι τελευταίες μου ανακοινώσεις υπάρχουν ΄΄Χρηστικές οδηγίες για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΓΠΑ από τους φοιτητές΄΄.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ο φοιτητής θα πρέπει να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις των διδασκόντων για τα μαθήματα που τον αφορούν, σε όλες τις παραπάνω ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

 

 

Συνημμένα: