Συνέντευξη Τύπου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 27 Φεβ 2020

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων λειτουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 22 Ιανουαρίου 2020, οι Πρυτανικές Αρχές έδωσαν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 , στην οποία  παρουσίασαν το όραμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, το οποίο είναι να λειτουργεί ως ηγέτης στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει, προκειμένου να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των γεωτεχνικών, αγροδιατροφικών και συναφών επιστημών, τόσο στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης, οι Πρυτανικές Αρχές ανέλυσαν τους στρατηγικούς στόχους για το Πανεπιστήμιο, όπως την αριστεία στη μάθηση και τη διδασκαλία, την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε συνεργασία με φορείς εκτός Πανεπιστημίου. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ποιότητας συνιστούν ένα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σύγχρονο και ισχυρό σε όλα τα επίπεδα διδασκαλίας και συνεισφέρουν στη δημιουργία μηχανισμών εργασιακής εμπειρίας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων, με κορυφαία κεντρική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής το Μάϊο του 2020. Επίσης, τον Απρίλιο προγραμματίζεται η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα: «Η Ελλάδα από τις αρχές του 1920 μέχρι σήμερα: Μια διαδρομή 100 χρόνων με εναλλαγές ανάπτυξης και κρίσης. Το παράδειγμα της γεωργίας». Αργότερα τον ίδιο μήνα, το Πανεπιστήμιο θα οργανώσει έκθεση των Τμημάτων του και των δραστηριοτήτων του, που θα φιλοξενηθεί στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί εβδομάδα ευρωπαϊκής καινοτομίας με συμμετοχή περιπτέρων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνημμένα: