Συνάντηση του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ημερομηνία: 
Τρίτη 24 Νοε 2020

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Κίντζιος, υποδέχτηκε την Πέμπτη, 19/11/2020, στο γραφείο της Πρυτανείας τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή Λακωνίας, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, και τον συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, με τους οποίους είχε δίωρη εποικοδομητική συζήτηση.

Στην ουσιαστική αυτή συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα, οι αιτίες που τα δημιουργούν και αναζητήθηκαν τρόποι ανάκαμψης και εξεύρεσης λύσεων για την έξοδο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Από τις δύο πλευρές ειπώθηκε ότι το πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας είναι κυρίως η έλλειψη ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος μπορεί να καταστεί εφικτός ύστερα από συνεργασία και εφαρμογή πολιτικών και τεχνογνωσίας. Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα αγροτικής πολιτικής όσον αφορά στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στη μεταποίηση, στους μεσάζοντες, στο μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και του κλήρου, στη δυνατότητα συνασπισμού των παραγωγών, στη δυνατότητα παραγωγής ιδιαίτερων προϊόντων, στην δυνατότητα επιδότησης, εγγυημένου εισοδήματος του αγρότη κ.λ.π.

Ο Πρύτανης, ανέφερε ότι, όπως και στο παρελθόν, το ΓΠΑ θα σταθεί αρωγός με κάθε μέσο στην διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδιασμού για τη γεωργία και τη μεταποίηση, προσφέροντας κάθε είδους τεχνογνωσία που θα απαιτηθεί.

Συνημμένα: