Συνάντηση Επιστημονικού κλιμακίου ΓΠΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Αη Στράτη

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 31 Αυγ 2017

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, ο Πρύτανης του ΓΠΑ Καθ. Γεώργιος Παπαδούλης, επικεφαλής επιστημονικού κλιμακίου, παρευρέθηκε στον Άγιο Ευστράτιο Λήμνου, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη και ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τα προβλήματα του νησιού, ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου.

Το κύριο θέμα της σύσκεψης αφορούσε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού και ιδιαίτερα το θέμα των ακρίδων, του οποίου την επίλυση έχει αναλάβει το Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας του ΓΠΑ, στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου. Επίσης, στην σύσκεψη προσεγγίστηκε και το ζήτημα της βοσκοϊκανότητας του νησιού, σε συνεργασία με τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ κ. Ι. Μπιζέλη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από λεπτομερή ενημέρωση που έλαβε από την Περιφερειάρχη και την Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κα Μαρία Κακαλή, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρύτανη του ΓΠΑ για την αποτελεσματικότητα του προκαταρκτικού πειράματος και τις εν γένει προσπάθειες για την οριστική διευθέτηση του δυσεπίλυτου προβλήματος των ακρίδων, αλλά και όλη την μέχρι στιγμής προσφορά του ΓΠΑ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου (προσφυγικό, αντιμετώπιση κουνουπιών κλπ).