Συμμετοχή του Γ.Π.Α. στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία & την Πτηνοτροφία – Zootechnia 2019

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 31 Ιαν 2019 έως Κυριακή 03 Φεβ 2019

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με περίπτερο στην 11η Διεθνή Κλαδική Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία- Zootechnia 2019, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο στελεχώθηκε από το προσωπικό του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΠΑ και εθελοντές φοιτητές που διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και ενημέρωσαν τους επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο του Πανεπιστημίου επισκέφτηκαν ο υφυπουργός του ΥΠΑΑΤ κ. Β. Κόκκαλης, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου και Θεσσαλίας κκ. Α. Καχριμάνης και Κ. Αγοραστός, ο Γ.Γ του ΥΠΑΑΤ Καθηγητής Χαράλαμπος Κασίμης, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι του αγροτικού τύπου, πολλοί επαγγελματίες, παραγωγοί και επισκέπτες που ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για τις δράσεις που υλοποιεί το ΓΠΑ και τα προγράμματα σπουδών του. Για τα θέματα αυτά ο αντιπρύτανης του ΓΠΑ Καθηγητής Σέρκο Χαρουτουνιάν έδωσε συνεντεύξεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ATLAS TV.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΓΠΑ με το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για την υλοποίηση του έργου «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το ΓΠΑ συνδιοργάνωσε ημερίδα για την παρουσίαση των δράσεων του έργου που αφορούν την υποστήριξη-ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα. Εκ μέρους του ΓΠΑ ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζέρβας και ένας εκ των ωφελούμενων  από τις δράσεις του ΓΠΑ στο έργο, ο  κ. Αβδάνας Μιχαήλ από την Ελασσόνα.

Τέλος, πολλά μέλη του τμήματος Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών συμμετείχαν με παρουσιάσεις και ομιλίες σεημερίδες που διεξήχθησαν στην έκθεση για ποικίλα αντικείμενα του κλάδου, όπως η ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, η διατήρηση-διαχείριση των αυτόχθονων φυλών, η αξιοποίηση των προϊόντων ζωικής προέλευσης κλπ.

Συνημμένα: