Σημαντική διάκριση φοιτήτριας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 18 Νοε 2022

Σημαντική διάκριση φοιτήτριας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η φοιτήτρια κ. Κωνσταντίνα Κλεφτόγιαννη, τελειόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισε την υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και συμμετείχε στο πρόγραμμα Study of the United States Institutes for Student Leaders from Europe (SUSI), που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2022. Η εν λόγω υποτροφία εντάσσεται στο πρόγραμμα υποτροφιών για Έλληνες πολίτες του Fulbright Greece Foundation για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η φοιτήτρια κ. Κωνσταντίνα Κλεφτόγιαννη σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βελτίωσης Φυτών & Γεωργικού Πειραματισμού κ. Πηνελόπη Μπεμπέλη, Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  προετοίμασαν μία εργασία με αντικείμενο τη μελέτη τοπικών ποικιλιών λαθουριού από τα Νησιά του Αιγαίου. Στόχος της εργασίας ήταν η ανάδειξη των ποικιλιών αυτών, ως χρήσιμη καλλιέργεια σε μια εποχή που διέπεται από πληθώρα προβλημάτων και καθίσταται ολοένα και πιο δυσμενής λόγω της κλιματικής αλλαγής.

                Το ίδρυμα Fulbright χορηγεί ετησίως περίπου 8.000 υποτροφίες, οι οποίες, υπό μορφή οικονομικής ενίσχυσης, δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων να σπουδάσουν, να παρουσιάσουν διαλέξεις, να διδάξουν ή να διενεργήσουν έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μέσα από αυτή την εμπειρία οι συμμετέχοντες αποκτούν εξειδικευμένη γνώση,  έρχονται σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα και διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Συνημμένα: