Παρουσίαση βιβλίου Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-1830

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 13 Οκτ 2021

Παρουσίαση βιβλίου Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-1830.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-1830 του ομότιμου Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Πέτρου Πιζάνια.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε Χαιρετισμό ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος  και στη συνέχεια μίλησαν για το βιβλίο ο κ. Νίκος Καραπιδάκης, Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής της Νέας Εστίας και ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Πέτρος Πιζάνιας. Ο ιστορικός κ. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος προλόγισε το βιβλίο και  συντόνισε τη συζήτηση.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια επιστημονική ιστοριογραφική πρόταση, η οποία επιδιώκει να συμβάλει στην ορθολογική και κριτική ιστορική συνείδηση των σημερινών Ελλήνων πολιτών. Το ελληνικό έθνος εμπέδωσε την πολιτική του αυθυπαρξία με επανάσταση. Ο ελληνικός λαός στηριζόμενος στις δικές τους δυνάμεις επιχείρησε να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό και να αποκτήσει την πολιτική του ελευθερία και αυτονομία. Το 1821 αποτελεί μια χρονολογία ορόσημο καθώς οι αγωνιζόμενοι ραγιάδες μετεξελίχθηκαν σε πολίτες εθνικού κράτους. Ένθετα αποσπάσματα από κείμενα της εποχής επιτρέπουν στον αναγνώστη να αντιληφθεί με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα των αγωνιστών, απλών ανωνύμων και ηγετών.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους στον προαύλιο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.

 

Συνημμένα: