Η Αναπληρώτρια Πρύτανη Καθ. Μ. Καψοκεφάλου συμμετείχε στην συζήτηση με τίτλο: «Ανασχεδιάζοντας τα συστήματα εκπαίδευσης»

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 09 Μάιος 2018

Η Αναπληρώτρια Πρύτανη Μαίρη Καψοκεφάλου συμμετείχε στην συζήτηση με τίτλο “Redesigning Educational Systems: from Theory to Praxis” που οργάνωσε το Ίδρυμα Fulbright σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ACS Athens στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ στις 24/4/2018 εορτάζοντας 70 χρόνια εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος.

Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Alan Goodman (Institute of International Education),  ο Χάρης Μακρυνιώτης (Endeavor Greece) και η Μυρτώ Παπαθάνου (Metavallon VC), συντονιστής δε ήταν ο Στέφανος Γιαλαμάς (ACS Athens)

Θέμα της συζήτησης ήταν κατά πόσον τα εκπαιδευτικά ιδρύματα προετοιμάζουν τους σπουδαστές τους για τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει διαρκώς, και τι πολίτες χρειάζεται ο κόσμος σήμερα.

Το ΓΠΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενίσχυσης των ακαδημαϊκών συνεργασιών του, συμμετέχει στο Institute of International Education και συνεργάζεται με το Ίδρυμα Fulbright σε πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Έτσι, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, η κ. Γεωργία Δρακακάκη, Καθηγήτρια στο UC Davis, επισκέφθηκε το ΓΠΑ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Greek Diaspora ενώ δύο φοιτητές μας επελέγησαν για να λάβουν υποτροφίες για εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

 

https://www.snfcc.org/visitors-center/events/2018/04/redesigning-educational-systems-from-theory-to-praxis-2704/?lang=el