Επίσκεψη φοιτητριών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστήμιο Católica της Βαλένθια στην Ισπανία.

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 15 Ιουν 2022

Επίσκεψη φοιτητριών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστήμιο Católica της Βαλένθια στην Ισπανία.

 

Στο πλαίσιο  του μαθήματος για την Υδατοκαλλιέργεια (Aquaculture Minor course) μέσω του Υπερ-Πανεπιστημίου EU-CONEXUS, τέσσερις φοιτήτριες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ισπανία από 2 έως 6 Μαΐου 2022. Οι  φοιτήτριες, οι οποίες προέρχονται από τα Τμήματα Βιοτεχνολογίας, Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησαν το Minor course Aquaculture, δια ζώσης για μία εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Católica de Valencia.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής, συνεχάρη τις φοιτήτριες, οι οποίες, συμμετέχοντας σε αυτό το μάθημα πραγματοποιούν σημαντικά βήματα εξέλιξης, προκειμένου να γίνουν  οι μελλοντικοί παράγοντες αλλαγής για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης στις ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ισπανία, οι φοιτήτριες παρακολούθησαν διαλέξεις από καθηγητές του EU-CONEXUS και από στελέχη της εταιρείας AVRAMAR, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής μεσογειακού ψαριού. Επίσης, επισκέφθηκαν την εν λόγω εταιρεία και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εκτρεφόμενων ψαριών, παρακολούθησαν τη σίτιση αυτών καθώς και το καθάρισμα των κλωβών από δύτες.

Επιπλέον, οι φοιτήτριες επισκέφθηκαν το Calpe στο IMEDMAR Marine Station και σε συνεργασία με Ισπανούς φοιτητές, έλαβαν δείγματα από τον πάτο της θάλασσας και πραγματοποίησαν αναλύσεις σε φύκη και πλαγκτόν στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Βαλένθια.

Όλες οι παραπάνω δράσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τους εταίρους του Προγράμματος  EU-CONEXUS, καταδεικνύουν την συστηματική υποστήριξη των φοιτητών, καθώς έρχονται πιο κοντά σε  ευκαιρίες διεθνοποίησης και συμμετέχουν ενεργά σε πλήθος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνημμένα: