Επίσκεψη εκπροσώπων αμερικανικών πανεπιστημίων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 11 Νοε 2022

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 επισκέφθηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι αμερικανικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο προώθησης διμερών συνεργασιών μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών ΑΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας, ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης (Institute of International Education – IIE) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εγκαινίασαν το Πρόγραμμα Διεθνούς Ακαδημαϊκής Συνεργασίας των δύο χωρών.

Τριάντα από τα σημαντικότερα αμερικανικά πανεπιστήμια βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα για να συνάψουν στρατηγικές συνεργασίες με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια μεταξύ αυτών τα πιο φημισμένα όπως: το Columbia University,  το Harvard University, το Tufts University, το Yale University, το Michigan State University, το Rutgers University, το California Polytechnic State University, το Johns Hopkins University, το University of Cincinnati, to University of Kentucky, to University of Delaware.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, υποδέχτηκαν την πολυμελή αντιπροσωπεία των αμερικανικών πανεπιστημίων. Παρόντες στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών των Φυτών κ. Δημήτριος Σάββας, Καθηγητής, ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής κ. Χρήστος Καραβίτης, Καθηγητής, ο κ. Δημήτριος Τσιτσιγιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, οι κ.κ. Ιωάννης Παπανικολάου, Καθηγητής και Θωμάς Μπαρτζάνας, Αναπλ. Καθηγητής από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής και οι κ.κ. Εμμανουήλ Φλεμετάκης, Καθηγητής και Σοφία Μαυρίκου, Επίκ. Καθηγήτρια από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μεταξύ αυτών το Γεωργικό Μουσείο, το Κεντρικό Θερμοκήπιο-Φυτώριο Καλλωπιστικών Φυτών και τα Θερμοκήπια Υδροπονίας. Στη συνέχεια ακολούθησε ελαφρύ γεύμα και η προσφορά αναμνηστικών δώρων συμπεριλαμβανομένου του επετειακού γραμματοσήμου στους επισκέπτες μαζί με πληροφοριακό υλικό του Πανεπιστημίου.

Συνημμένα: