Εγκαίνια της Έκθεσης «ΓΕΩμετρίες»

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 30 Μαρ 2018

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «ΓΕΩμετρίες», μία εικαστική εκδήλωση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε επιμέλεια της locus athens.

 

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχθηκε περίπου 2000 επισκέπτες που ήρθαν να δουν το «πιο πράσινο σημείο της Αθήνας» μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και δρώμενα που αναπτύσσονται στους εσωτερικούς χώρους τους Πανεπιστημίου, κυρίως στο Γεωργικό Μουσείο και στο Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, κυρίως στους κήπους και στο Δενδροκομείο.  Ένα πρόγραμμα δημόσιων δράσεων θα εξελίσσεται τις Κυριακές μέχρι το τέλος της έκθεσης στις 15 Ιουνίου, 2018.

 

Πολλά από τα έργα που εκτίθενται εμπνέονται από την γεωπονική επιστήμη.  Δημιουργήθηκαν ειδικά για τις «ΓΕΩμετρίες» μέσα από την αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΓΠΑ, κυρίως Καθηγητών και φοιτητών. Κάποια από αυτά τα έργα θα παραμείνουν στο ΓΠΑ και μετά το τέλος της έκθεσης, όπως η γυάλινη πυραμίδα που εγκαταστάθηκε στον κήπο του Γεωργικού Μουσείου.  Νέοι χώροι διαμορφώθηκαν με την ευκαιρία της έκθεσης, όπως ο πρώτος όροφος του Γεωργικού Μουσείου, ο οποίος είναι πλέον ένας εξαιρετικός εκθεσιακός χώρος ή το νέο κυλικείο κοντά στην είσοδο του Γεωργικού Μουσείου.

 

Αν και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης, το ΓΠΑ συνέβαλλε σημαντικά στην υλοποίηση της έκθεσης.  Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Γεωργικό Μουσείο, τα Εργαστήρια Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Δενδροκομίας, Οικολογίας & Προστασίας Περιβάλλοντος, Αμπελολογίας και Γεωργικής Υδραυλικής, την Διεύθυνση Αξιοποίησης Αγροκτημάτων & Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, ιδιαίτερα τοΤμήμα Κηποτεχνίας, την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία φύλαξης και την Υπηρεσία καθαριότητας, το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, το Γραφείο Διασύνδεσης, το Τμήμα Δικτύων - Διαδικτύου και την Ομάδα Εθελοντισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Εκ της Πρυτανείας