Δεύτερο βραβείο για το "Yomast"στον Εθνικό Διαγωνισμό Καινοτόμων Τροφίμων ECOTROPHELIA 2017

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 28 Ιουν 2017

Δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2017 για το Yomast, προϊόν που ανέπτυξε ομάδα φοιτητών απο ΑΤΕΙΘ, ΓΠΑ και ΕΜΠ. 

Το Yomast είναι ελληνικό γιαούρτι 2% χωρίς λακτόζη με μαστίχα, εμπλουτισμένο σε βιταμίνη D, ασβέστιο και φώσφορο.
Ο ECOTROPHELIA διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.  Καινοτόμα  προϊόντα διατροφής (τροφίμων ή ποτών), τα οποία παρουσιάζουν στοιχεία οικολογικής καινοτομίας αναπτύσσονται στο πλαίσιο του διαγωνισμού και τίθονται σε γευστική δοκιμή.

Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ήταν η Στάβαρη Άννα από το τμήμα της Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ, ο Κωνσταντίνος Βογιατζόγλου(team manager) που σπουδάζει στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ο Κωνσταντίνος Καρούζος που σπουδάζει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Συγχαρητήρια στην ομάδα για την άρτια υλοποίηση της ιδέας αλλά και για τη διεπιστημονική, διατμηματική και διαπανεπιστημιακή συνεργασία!

Τα παιδιά δέχθηκαν συγχαρητήρια από τον Αναπληρωτή υπουργό Ερευνας και Καινοτομίας, κ. Κώστα Φωτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΕΒΤ κ. Ευάγγελο Καλούση