Απονομή βραβείων και τιμητικών επαίνων στις σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στον 2ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό του EU-CONEXUS «Σκέψου έξυπνα, δημιούργησε πράσινα» 2021-2022.

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 15 Ιουν 2022

Απονομή βραβείων και τιμητικών επαίνων στις σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στον 2ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό του EU-CONEXUS «Σκέψου έξυπνα, δημιούργησε πράσινα» 2021-2022.

 

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022,  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκδήλωση για τη βράβευση των σχολικών ομάδων που συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό «Σκέψου έξυπνα, δημιούργησε πράσινα» 2021-2022, που διοργάνωσε το EU-CONEXUS.

Ο μαθητικός διαγωνισμός «Σκέψου έξυπνα, δημιούργησε πράσινα» 2021-2022, είχε ως κύριο στόχο την προβολή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αστικές παράκτιες περιοχές της Ευρώπης, ενθαρρύνοντας την κοινωνία να αναζητήσει λύσεις για την εφαρμογή αρχών φιλικών προς το περιβάλλον στην καθημερινή ζωή.  

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών, ιδιωτικών σχολείων της Περιφέρειας Αττικής, από δύο κατηγορίες ηλικιακών ομάδων, οι οποίες επέλεξαν να αναπτύξουν πράσινες, βιώσιμες προτάσεις για τις Έξυπνες Πόλεις του μέλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, είχαν τη δυνατότητα  να επιλέξουν μεταξύ δύο θεμάτων για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Tο πρώτο θέμα αφορά τα Έξυπνα Λιμάνια για Βιώσιμες Πράσινες Πόλεις και το δεύτερο τα Βιώσιμα Πράσινα Κτήρια για Έξυνες Πόλεις.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τα ιδιωτικά σχολεία: το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Αθηνών, η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελκρουά, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονας, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου,  το Κολλέγιο Ψυχικού και τα Εκπαιδευτήρια Δούκας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλα τα ιδιωτικά σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και χορηγήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και αναμνηστικά δώρα. Επιπλέον, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής απένειμε  τιμητικό έπαινο, βραβεύοντας την ομάδα του Κολλεγίου Ψυχικού, η οποία διακρίθηκε κερδίζοντας την πρώτη θέση, στον Διεθνή Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Ο Πρύτανης απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, τονίζοντας την αναγκαιότητα στενότερης επαφής με τον αγροδιατροφικό φορέα, ιδιαίτερα των παιδιών που διαβιούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης από μικρή ηλικία.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ξενάγηση όλων των ομάδων στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός της ξενάγησης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές, την ιστορία του Ιδρύματος αλλά και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες και παροχές που προσφέρει στους φοιτητές του, κάτι το οποίο μπορεί να λειτουργήσει θελκτικά στο μέλλον, όσον αφορά τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

 

Συνημμένα: