Ενημερωτική Ημερίδα EU-CONEXUS πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ημερομηνία: 
Τρίτη 13 Ιουν 2023

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ενημερωτική Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης - EU-CONEXUS, με θέμα «Ανακάλυψε τις Δυνατότητές σου», στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την έναρξη της ημερίδας η Αντιπρύτανις Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, υποδεχόμενη θερμά τους συμμετέχοντες φοιτητές.

Στη συνέχεια, η κ. Βέρα Χαρίτου, EU-CONEXUS Project Manager και η κ. Όλγα Ντανταλή, EU-CONEXUS Minor Officer, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους φοιτητές σχετικά με τα καινοτόμα προγράμματα σπουδών, τις ευκαιρίες διεθνούς κινητικότητας και τη σύνδεση με την εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας που προσφέρει το EU-CONEXUS. Οι φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετέχοντας ενεργά στον κύκλο ερωτήσεων που ακολούθησε, καθώς με  προθυμία θέλησαν να εξερευνήσουν τις επιπλέον προοπτικές που τους παρέχει η Συμμαχία των Πανεπιστημίων Εταίρων. Έπειτα, η κ. Βασιλική Δεσποινιάδη, μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου (Student Board) του EU-CONEXUS, μοιράστηκε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στους φοιτητές, υπογραμμίζοντας τη σημασία και τα οφέλη του.

Επιπλέον, οι φοιτητές που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν σε προγράμματα του EU-CONEXUS μοιράστηκαν την εμπειρία τους και διηγήθηκαν ιστορίες γεμάτες με αξέχαστες αναμνήσεις και αξιοσημείωτα επιτεύγματα, αποτελώντας μια ζωντανή απόδειξη του αντίκτυπου που μπορεί να έχει το EU-CONEXUS στη ζωή των φοιτητών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης (Minor Certificates) στους φοιτητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα  προγράμματα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή ενός Debathon – Debate σε τύπο Fishbowl, που είχε ως επίκεντρο την Κλιματική Αλλαγή. To Debathon, έθιξε μια σειρά θεματικών ενοτήτων που πυροδότησαν παραγωγικές συζητήσεις και παρείχαν ένα γόνιμο έδαφος για ανοιχτό διάλογο και ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων, ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο. Με παθιασμένα και καλά αιτιολογημένα επιχειρήματα, το Debathon ενθάρρυνε την κριτική σκέψη και τη συνεργατική επίλυση προβλημάτων, εμπνέοντας καινοτόμες βιώσιμες λύσεις.

Συνημμένα: