Γραφείο Διασύνδεσης - 1ο μικροομαδικό σεμινάριο Μνημονικών τεχνικών ΔΩΡΕΑΝ με τίτλο: «Μνημονικές λειτουργίες και αποδοτική μελέτη στο Πανεπιστήμιο. Η κωδικοποίηση»

Ημερομηνία: 
Τρίτη 01 Οκτ 2019

Είσαι φοιτητής και δυσκολεύεσαι να θυμηθείς αυτά που διαβάζεις;

Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου;

Αναρωτιέσαι ποιες μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν ;

Τα δωρεάν, για φοιτητές και φοιτήτριες του ΓΠΑ, Μικροομαδικά Διαδραστικά Σεμινάρια Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης ξεκινούν!

Το 1ο σεμινάριο για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα γίνει την Τρίτη 01/10/2019, 13:00-15:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης.

 

Τίτλος του σεμιναρίου:

«Μνημονικές λειτουργίες και αποδοτική μελέτη στο Πανεπιστήμιο. Η κωδικοποίηση».

Το σεμινάριο σκοπεύει να παρουσιάσει τις βασικές μνημονικές λειτουργίες αναφορικά με την αποδοτική μελέτη στο Πανεπιστήμιο.

Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητηθούν η κωδικοποίηση και ο τρόπος με τον οποίο αναπαριστάται η πληροφορία. Οι πληροφορίες κωδικοποιούνται στη μνήμη με κάποια μορφή ή κώδικα αναπαράστασης. Αυτή διακρίνεται σε φωνολογική και οπτική κωδικοποίηση. Η ικανότητα αποθήκευσης της μνήμης εργασίας είναι περιορισμένη και ορίζεται από τον τύπο ‘’ 7+-2 στοιχεία’’, Ebbinghaus, Herman (1885), Miller,  G (1956).

Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε με ασκήσεις συνειδητοποίησης των μνημονικών λειτουργιών της αισθητηριακής μνήμης αναφορικά με την οπτική και ακουστική αντίληψη και την αξιοποίηση τους στην αποδοτικότητα της μελέτης. Ακόμη θα επιχειρήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε κατά την αναγνωστική διαδικασία τον ατομικό τρόπο  με τον οποίο μελετά ο φοιτητής και εγγράφει στο μνημονικό σύστημα την νέα γνώση. 
 

Εισηγήτρια είναι η κα Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ στο ΓΔ του Γ.Π.Α.

        ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

  • Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΓΠΑ
  • Κάθε Τρίτη η μπορείς να συναντήσεις σε ατομικό ραντεβού δωρεάν την κα Δροσινού, για να συζητήσεις μαζί της τις δυσκολίες σου και να σχεδιάσετε μαζί το πρόγραμμα της αποτελεσματικής μελέτης σου. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ραντεβού, οπότε κλείνε έγκαιρα τη θέση σου στέλνοντας e-mail στο career@aua.gr.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!