ΓΔ-4ο Σεμινάριο: "Oι γνωσιακοί χάρτες και η εργαζόμενη μνήμη με έμφαση τις μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης"

Ημερομηνία: 
Τρίτη 22 Δεκ 2020

Αγαπητέ φοιτητή, αγαπητή φοιτήτρια,

Καλώς ήρθες στο εργαστήριο Μνημονικών τεχνικών του Δεκεμβρίου 2020!

Αν δυσκολεύεσαι στην μελέτη σου,
Αν χρωστάς αρκετά μαθήματα,
Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς αυτά που διαβάζεις,
Αν προβληματίζεσαι τι δεν πάει καλά με τις εξετάσεις σου,
Έλα στο Μικροομαδικό Διαδραστικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών''

ποιος το διοργανώνει: το Γραφείο Διασύνδεσης ΓΠΑ

πότε: την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου  2020

ώρα: 13:00-15:00

Υπερσύνδεσμος:

https:// meet.jit.si/ MnimonikesDrossinougpa20202212

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω τηλεδιάσκεψης, χρησιμοποιώντας τον υπερσύνδεσμο https:// meet.jit.si/ MnimonikesDrossinougpa20202212

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που φοιτούν στα τμήματα του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Τίτλος:  Oι γνωσιακοί  χάρτες και η εργαζόμενη μνήμη με έμφαση τις μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης.

Περίληψη

Το διαδραστικό μικροομαδικό εργαστήριο έχει ως σκοπό  να παρουσιάσει τους γνωσιακούς χάρτες αναφορικά με τις μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης. Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητηθούν τεχνικές εμπειρικής τεκμηρίωσης της εργαζόμενης μνήμης με γνωσιακούς χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται οι νοερές διαδρομές διασύνδεσης των περιβαλλοντικών εισροών των μαθημάτων αναφορικά με τις εσωτερικές αναπαραστάσεις μας για αυτά. Οι μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης χρησιμοποιούν τους αισθητηριακούς καταγραφείς για να ελέγξουν την προσωρινή εργαζόμενη μνήμη με την επανάληψη, την κωδικοποίηση τις αποφάσεις και τις στρατηγικές ανάσυρσης εστιάζοντας στις χωρικές σχέσεις και τα χωρικά χαρακτηριστικά. Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε σε ασκήσεις καταγραφών των περιβαλλοντικών εισροών και την χαρτογράφηση τους με έμφαση την ατομική μελέτη των μαθημάτων. Ακόμη θα δημιουργήσουμε γνωσιακούς χάρτες σε ορισμένα κεφάλαια με ογκώδη ύλη.

Βιβλιογραφική παραπομπή: Ρούσος, Π.,Λ. (2011). Γνωσιακοί χάρτες. Στο Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες (σσ. 195-200). Αθήνα: Τόπος.

Εισηγήτρια:  Δροσινού-Κορέα Μαρία, Phd στην ψυχολογία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ στο ΓΔ του Γ.Π.Α

Link : https:// meet.jit.si/MnimonikesDrossinougpa 20202010