ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - Η Τυροκομία και το Τυρί
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο: «Η Διατροφική Πολιτιστική Κληρονομιά, ένα Ανοιχτό Παράθυρο στο Μέλλον. Η Τυροκομία και το Τυρί» την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ. Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη σε εκείνους και εκείνες που διαφυλάσσουν τον τυροκομικό πλούτο της πατρίδας μας και τη διατροφική μας πολιτιστική κληρονομιά. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες, καθεμία από τις οποίες είναι αφιερωμένη σε διάφορες πτυχές των τυροκομικών παραδόσεων και ως εισηγητές συμμετέχουν επαγγελματίες και οικοτέχνες τυροκόμοι, μελετητές της τυροκομίας και της παραδοσιακής διατροφής, επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού. Η Ημερίδα θα περατωθεί με την τιμητική παράδοση του τόμου σε βετεράνους τυροκόμους, επαγγελματίες και μη, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη των τυροκομικών γνώσεων και πρακτικών.