Συμμετοχή της ομάδας δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA RUNNING, στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 06 Απρ 2023

Συμμετοχή της ομάδας δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA RUNNING, στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών “AUA RUNNING” συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα αθλητών, αγωνιζόμενη, τόσο στα 21,1 χλμ. , όσο και στα 5 χλμ. Στη φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αγώνας παιδιών (Family Run), στον οποίο συμμετείχαν 500 παιδιά με τους ισάριθμους ενήλικες συνοδούς τους. Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν 19.000 δρομείς, ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη και αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία του.  Η συγκεκριμένη διοργάνωση υλοποιήθηκε με την ευθύνη  του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών “AUA RUNNING” αγωνίστηκε  αυτή τη χρονιά με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με τη συμμετοχή της το προηγούμενο έτος στον 10ο  Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας όπου, οι νιφάδες του χιονιού έπεφταν από νωρίς την ημέρα του αγώνα στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς να αποτελέσουν εμπόδιο στη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων, οι οποίοι συμμετείχαν δυναμικά.   Η κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με απόσπαση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε αναλάβει και φέτος το συντονισμό και την οργάνωση της συμμετοχής στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η ομάδα της “AUA RUNNING” συνεχίζει τις δράσεις της και καλεί όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, να συμμετέχει στις δράσεις της.  Επόμενος στόχος είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο στις 23 Απριλίου 2023, όπου για πρώτη φορά μέλη της θα συμμετέχουν και στο αγώνισμα των 5 χλμ  Δυναμικό Βάδην.

Σημαντική και η συμβολή της Ομάδας Φωτογραφίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA Clicks!, η οποία  για άλλη μια φορά στήριξε με θέρμη την αθλητική δράση της “AUA RUNNING”, αποτυπώνοντας με τα φωτογραφικά πλάνα της, όλη τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων. Για περισσότερες φωτογραφίες σχετικά με τον  11ο  Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο,    https://photos.app.goo.gl/sDaxfsuE68He2Ng88

Συνημμένα: