Συμμετοχή και βράβευση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Ημερομηνία: 
Κυριακή 17 Απρ 2022

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών -AUA Running,  συμμετείχε στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, ο οποίος διεξήχθη στον Φαληρικό Όρμο,  με παράλληλους αγώνες και εκδηλώσεις. Η ομάδα AUA Running συμμετείχε στη διοργάνωση με 60 δρομείς, αποτελώντας την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή της φετινής διοργάνωσης,  κατακτώντας μνεία και κύπελλο.

Στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο συμμετείχαν μέλη από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα δηλ. φοιτητές, διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, τα οποία εμφανίστηκαν στους αγώνες, φορώντας ομοιόμορφη εμφάνιση με τα διακριτικά της ομάδας. Ανάμεσα στους δρομείς δυναμική ήταν και η παρουσία του Αντιπρύτανη  Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Νικόλαου Δέρκα, Καθηγητή, ο οποίος υποστήριξε για μια ακόμη φορά την ομάδα AUA Running, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια των Πρυτανικών Αρχών.

Η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών AUA Running, ιδρύθηκε μέσα στην χρονική περίοδο της πανδημίας. Τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, ο κ. Διονύσιος Καλύβας, Καθηγητής,  η κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ο κ. Κωνσταντίνος Σούλης, Επίκουρος Καθηγητής, αφουγκράστηκαν την ανάγκη  ίδρυσης μιας ομάδας με μακροπρόθεσμο στόχο τη μύηση και προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο μαζικό αθλητισμό.

Βασικός σκοπός της ομάδας είναι η συμμετοχή σε αθλητικές αλλά και άλλες συναφείς δράσεις, ευελπιστώντας να δώσει σε όσους λαμβάνουν μέρος τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους σε συνθήκες εκτός του καθημερινού εργασιακού περιβάλλοντος, βοηθώντας  στη σύσφιξη των σχέσεων και δημιουργώντας την αίσθηση του «ανήκειν» στην ευρύτερη κοινότητα του Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι οι πρώτες συζητήσεις για τη δημιουργία της ομάδας έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή μελών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε εικονικό αγώνα δρόμου, που οργάνωσε η συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS στην οποία συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ομάδα AUA Running συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στον 38ο Μαραθώνιο Αθήνας με 41 δρομείς στη διαδρομή των 5χλμ και 2 μαραθωνοδρόμους. Επόμενες συμμετοχές, ήταν στον 10o Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τέλος στις 17 Απριλίου 2022 στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο.

Η δράση της ομάδας AUA Running του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δημοσιευθεί σε  γνωστά ηλεκτρονικά περιοδικά αθλητικού περιεχομένου, όπως SPORT LIVE   SPORT EVENT    I RUN   RUNNER MAGAZINE.  Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ακολουθήσουν την ομάδα AUA Running στο Facebook  για να ενημερωθούν ή να συμμετάσχουν  στις δράσεις της. Επίσης,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δουν όλο το φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές, το οποίο  έχει  αποθανατίσει η ομάδα φωτογραφίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών -AUA Cliks, αφού επισκεφθούν τους παρακάτω συνδέσμους:

13ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Φωτογραφίες από ομάδα φωτογραφίας AUA Cliks

10oς Ημιμαραθώνιος Αθήνας,  20 Μαρτίου 2022

Συνημμένα: