Εκπαίδευση σε Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 15 Φεβ 2017 έως Παρασκευή 17 Φεβ 2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ερευνητική Μονάδα Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (ΕΜΓΠΣ) του ΓΠΑ (http://gis.aua.gr), μετά το έντονο ενδιαφέρον που διαπιστώθηκε για εκπαίδευση σε θέματα χρησιμοποίησης λογισμικών GIS, διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία Marathon Data Systems (www.marathondata.gr), επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα του λογισμικού γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων ArcGIS, νέο τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Εισαγωγή στο ArcGIS desktop».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από εκπαιδευτές της Marathon Data Systems στην αίθουσα υψηλής τεχνολογίας στο Β’ όροφο του κτηρίου Ρουσσόπουλου (Λεωφ. Καβάλας) στις 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 9.30 π.μ. – 3.30 μ.μ. και είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με χωρικά δεδομένα σε υπολογιστές ή θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με μεθόδους εισαγωγής, αποθήκευσης και ανάλυσης χωρικών δεδομένων και γενικά για τη δημιουργία χαρτών μέσω υπολογιστών.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που ενδιαφέρονται ερευνητικά για το θέμα, σε μέλη ΔΕΠ που διδάσκουν σχετικά θέματα, αλλά και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να γνωρίσουν το λογισμικό και να το χρησιμοποιήσουν σε μαθήματα και εργασίες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Υποψήφιοι Διδάκτορες, Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Διοικητικοί Υπάλληλοι. Η επιλογή των αιτήσεων γίνεται με βάση τη σειρά υποβολής της αίτησης.

Στην αρχή της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση του λογισμικού ArcGIS Platform Site License που είναι διαθέσιμο για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΓΠΑ.

Διον. Καλύβας