Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Έκθεση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στο Τόκυο (EHEF2024) και επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιαπωνία.

Ημερομηνία: 
Τρίτη 02 Ιουλ 2024

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Τόκυο της Ιαπωνίας η  Έκθεση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (European Higher Education Fair 2024), η οποία διοργανώθηκε από αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία. Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και το Πανεπιστήμιο Hosei της Ιαπωνίας διοργάνωσαν από κοινού την εν λόγω Έκθεση. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ήταν τα δύο Πανεπιστήμια που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Έκθεση αυτή στο Πανεπιστήμιο Hosei του Τόκυο. Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος και η Αντιπρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ελένη Μήλιου παρευρέθηκαν στο Περίπτερο του Γ.Π.Α. παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες, όσον αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Γ.Π.Α.

Οι Ιάπωνες φοιτητές έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικά για τα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα του Γ.Π.Α. Στους επισκέπτες μοιράστηκε πλούσιο προωθητικό υλικό στην αγγλική γλώσσα, σχετικά με την εκπαίδευση και την έρευνα στο Γ.Π.Α. το οποίο έχει επιμεληθεί το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και είχε αποσταλεί στους διοργανωτές. Ειδικότερα, όσον αφορά την προβολή του ξενόγλωσσου ενημερωτικού και προωθητικού υλικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τους παρακάτω συνδέσμους στην πλατφόρμα της Έκθεσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων 2024 στην Ιαπωνία:

https://ehef-japan.org/en/exhibitor/ (Kατάλογος Εκθετών)

https://ehef-japan.org/en/agricultural-university-of-athens/ (Παρουσίαση ΓΠΑ _ Αγγλική Έκδοση)

https://ehef-japan.org/agricultural-university-of-athens/ (Παρουσίαση ΓΠΑ _ Ιαπωνική Έκδοση - Τμηματικά).

Την επόμενη ημέρα της Έκθεσης, ο Πρύτανης και η Αντιπρύτανης επισκέφθηκαν την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιαπωνία και συνομίλησαν με τον Πρέσβη, κ. Νικόλαο Αργυρό.  Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αγροδιατροφή και σε θετικό κλίμα τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση  δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν με ενεργό ρόλο του Γ.Π.Α. , στο πλαίσιο του φετινού Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας, όπως εκδηλώσεις για την προώθηση του οινοτουρισμού.

 

Συνημμένα: