Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη 10η Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων IUF

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 06 Νοε 2023

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, η 10η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF, το μεγαλύτερο διαδραστικό εκπαιδευτικό γεγονός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο των δράσεων και δραστηριοτήτων του Ομίλου Educativa, με στόχο την ενίσχυση της προβολής των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στην εν λόγω Έκθεση με ένα άρτια και εξαιρετικά προσεγμένο εκθεσιακό περίπτερο, προσφέροντας συμβολικά αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο του Πανεπιστημίου και διανέμοντας παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια και ποικίλο έντυπο ελληνόγλωσσο και ξενόγλωσσο προωθητικό υλικό.

            Η Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια, παρευρέθηκε στην Έκθεση και συνομίλησε με τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες σχετικά με τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, προβάλλοντας το ευρύ φάσμα των επιστημονικών πεδίων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την ακαδημαϊκή εξέλιξη των φοιτητών μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.  Επίσης, η Πρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίνα - Σελήνη Κατσαΐτη,  Αναπλ. Καθηγήτρια, παρέστη στην έκθεση και παρείχε σημαντικές πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο στους ενδιαφερόμενους.

Το περίπτερο του Τμήματος  Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε η κ. Ράνια Χιντιρίδου, η οποία συντόνισε την όλη προσπάθεια σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του ΓΠΑ. Μαζί με την διοργανώτρια ομάδα του Ομίλου Educativa συνέβαλαν στην προβολή του Πανεπιστημίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια και καλλιεργώντας την αξία της διαπολιτισμικότητας. Σημαντική ήταν και η παρουσία των φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αρκετοί εκ των οποίων βοήθησαν ως εθελοντές στην οργάνωση της Έκθεσης και με τον ενθουσιασμό τους συνέβαλαν στην προσέλκυση επισκεπτών στο περίπτερο του ΓΠΑ.

Στη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων IUF, συμμετείχαν σχεδόν 40 Πανεπιστήμια και Κολλέγια από περισσότερες από 10 χώρες, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για περισσότερα από 3000 Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών και σχετικές υποτροφίες, καθώς επίσης και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες ομιλίες ακαδημαϊκού, επαγγελματικού και συμβουλευτικού περιεχομένου.

            Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην 10η  Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων IUF στην Αθήνα, διατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο: Φωτογραφίες & βίντεο Διεθνούς Έκθεσης Πανεπιστημίων IUF ΓΠΑ Οκτώβριος 2023.

Συνημμένα: