Παρουσίαση του Προγράμματος Circolive στην Ημερίδα της FOODEXPO 2025

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 14 Απρ 2025

Στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων με θέμα «Προσεγγίζοντας την παραγωγή τροφίμων-νέες τεχνολογίες, βιώσιμη ανάπτυξη, εξωστρέφεια» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της FOODEXPO 2025 στις 8 Μαρτίου στο Metropolitan Expo Center, συμμετείχε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρυσαυγή Γαρδέλη.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου πάνελ συζήτησης με θέμα το ελαιόλαδο, η κα. Γαρδέλη παρουσίασε το έργο «Circolive - Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector», ένα καινοτόμο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην υποστήριξη της μετάβασης της ΕΕ στην κυκλική οικονομία με την ενίσχυση των κυκλικών επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον τομέα παραγωγής ελαιολάδου στην Κροατία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Το Έργο  που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα, στο οποίο εταίρος είναι και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υλοποιείται με τη συνεργασία φορέων από τις πέντε αυτές χώρες και στοχεύει στην ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή ελαιολάδου, συμβάλλοντας στη μείωση αποβλήτων και στην αξιοποίηση των παραπροϊόντων του κλάδου.

Η συμμετοχή της κ. Γαρδέλη επιβεβαιώνει τη σημασία της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με τη βιομηχανία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στον αγροδιατροφικό τομέα.